Μηλοπιτάκια υπέροχα που τρίβουν σαν κουραμπιές

πρόταση του σεφ Fanis Kassoulas

Ζύμη:
Ένα φαρίν απ, ένα ποτήρι σπορέλαιο, μισό ποτήρι ρετσίνα ένα φλυτζανάκι ζάχαρη ανακάτεμα και ζύμωμα στο χέρι.

Γέμιση :
Δύο μήλα τριμμένα, δύο κουτ σούπας ζάχαρη καστανή δυο κουτ.σούπας βούτυρο, δύο κουτ σούπας φρυγανιά, ένα κγ κανέλα, μισό κουτ.γλυκού γαρύφαλλο, μια χούφτα σταφίδα ξανθή, μια χούφτα καρύδι χονδροκοπανισμένο, μισό φλυτζανάκι κονιάκ και δύο μέτρια μουστολούκουμα γεμιστά με καρύδι ψιλοκομμένα, η απλά λουκούμια,

Περνάω τα μήλα με την ζάχαρη και το βούτυρο, μαργαρίνη, λίγο από το τηγάνι.
Παίρνω ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και ανοίγω με το χέρι, δηλαδή πατώ με την παλαμη, πιτάκια στρόγγυλα στην μέση βάζω μια κσ γέμιση κλείνω μισσοφέγγαρο, και πατώ τις άκρες με πιρούνι.
Ψήνω στους 170 βαθ. αερόθερμο έως ότου ροδίσουν.
Μόλις μισοκρυώσουν αχνίζω με την άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε κανελίτσα από πάνω.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More