Μηλοπιτάκια υπέροχα που τρίβουν σαν κουραμπιές

πρόταση του σεφ Fanis Kassoulas

Ζύμη:
Ένα φαρίν απ, ένα ποτήρι σπορέλαιο, μισό ποτήρι ρετσίνα ένα φλυτζανάκι ζάχαρη ανακάτεμα και ζύμωμα στο χέρι.

Γέμιση :
Δύο μήλα τριμμένα, δύο κουτ σούπας ζάχαρη καστανή δυο κουτ.σούπας βούτυρο, δύο κουτ σούπας φρυγανιά, ένα κγ κανέλα, μισό κουτ.γλυκού γαρύφαλλο, μια χούφτα σταφίδα ξανθή, μια χούφτα καρύδι χονδροκοπανισμένο, μισό φλυτζανάκι κονιάκ και δύο μέτρια μουστολούκουμα γεμιστά με καρύδι ψιλοκομμένα, η απλά λουκούμια,

Περνάω τα μήλα με την ζάχαρη και το βούτυρο, μαργαρίνη, λίγο από το τηγάνι.
Παίρνω ζύμη στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και ανοίγω με το χέρι, δηλαδή πατώ με την παλαμη, πιτάκια στρόγγυλα στην μέση βάζω μια κσ γέμιση κλείνω μισσοφέγγαρο, και πατώ τις άκρες με πιρούνι.
Ψήνω στους 170 βαθ. αερόθερμο έως ότου ροδίσουν.
Μόλις μισοκρυώσουν αχνίζω με την άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε κανελίτσα από πάνω.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο