Μητσοτάκης: Δύσκολος ο δρόμος με την Τουρκία – Απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία

«Με τους γείτονές μας δεν κρύβω, λοιπόν, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Απαιτείται ενότητα, πάνω απ’ όλα και ψυχραιμία. Γι’ αυτό, άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν πλήρως οι πολιτικές δυνάμεις σε κλειστή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που θα γίνει στη Βουλή».

Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης στα ελληνοτουρκικά καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσει, το επόμενο διάστημα η κυβέρνησή του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε απόψε στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο Λονδίνο αλλά και τις εξελίξεις που δρομολογεί η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες Ζώνες.

Αξιοσημείωτη ήταν και η επισήμανση του πρωθυπουργού για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά για να διευρυνθεί ο κατάλογος των χωρών που την αναγνωρίζουν.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More