Μια Θεσσαλονικιά διάδοχος του Προκόπη Παυλόπουλου;

Πυκνώνουν τα σενάρια για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Η διαδικασία της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως έχουν αρχίσει εδώ και καιρό τα σενάρια, ενώ εσχάτως οι συζητήσεις για τα πρόσωπα όλο και πληθαίνουν.

Ποια είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη πει από τον Φεβρουάριο του 2015 ότι θα προτιμούσε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ενώ πρόσφατα σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις έχει πει ότι θα αποφασίσει το Χριστούγεννα όταν θα βρίσκεται στα βουνά. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δε θα επιλέξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, το οποίον εξάλλου ήταν ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει κατά την προεδρική εκλογή του 2015.

Ονόματα ακούστηκαν πολλά. Τόσο προερχόμενα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου, όσο και από την Κεντροδεξιά, όπως αυτό του Κώστα Καραμανλή.

Αυτό που κυκλοφορεί πολύ έντονα εσχάτως είναι το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία και συγκεντρώνει πολλά από τα κριτήρια που έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι γυναίκα, μη πολιτικό πρόσωπο και λαμπρή δικαστικός, ενώ φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει πρόσωπο κοινής αποδοχής, καθώς επιλέχτηκε για τη θέση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε και Θεσσαλονικιά, καθώς είναι γεννημένη εδώ το 1956. Εισήλθε στο ΣτΕ το 1982 ενώ ήταν εισηγήτρια σε μεγάλες υποθέσεις όπως η εκτροπή του Αχελώου, αλλά και των μεταλλείων της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Πάντως ακόμη και αν δε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή που θα κάνει η ΝΔ, το κυβερνών κόμμα έχει τη δυνατότητα πλέον να εκλέξει τον δικό του υποψήφιο με 151 ψήφους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More