Μικρή Μαντλίν: «Η υπόθεση μπορεί να λυθεί μέσα σε μια εβδομάδα»

Ένας φημισμένος εμπειρογνώμονας, ο δρ. Μαρκ Πέρλιν, εμφανίζεται βέβαιος πως θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, με την προϋπόθεση η αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα δείγματα DNA που έχει συλλέξει από την υπόθεση.

Το μικρό κορίτσι αγνοείται από το 200, έκτοτε η αστυνομία έχει συλλέξει πολλά κρίσιμα στοιχεία DNA για την υπόθεση, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του κοριτσιού που συγκλόνισε την Βρετανία.

Ο δρ. Πέρλιν θεωρεί ότι η ειδική ομάδα ερευνών του Πίτσμπουργκ μπορεί να λύσει την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αρκεί η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου(FFS) να δημοσιεύσει τα 18 δείγματα DNA που διαθέτει από την έρευνα.

«Νομίζω ότι η FSS δημιούργησε αξιόπιστα δεδομένα DNA και οι μέθοδοι τους ήταν αποδεδειγμένες εργαστηριακές μέθοδοι, μερικές από τις οποίες μάλιστα, καινοτόμες. Αλλά δεν ήξεραν πώς να ερμηνεύσουν σωστά τα δεδομένα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας στην Daily Star.

«Ανάλογα με τα στοιχεία, θα χρειαστούμε μία έως δύο εβδομάδες αφού θα το λάβουμε, προκειμένου να δώσουμε μια αρχική προκαταρκτική έκθεση», συμπλήρωσε ο δρ. Πέρλιν που θέλει να βοηθήσει στην έρευνα, χωρίς ακόμα να έχει λάβει κάποια απάντηση από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η Αγγλίδα Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2007 από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, της Πορτογαλίας, σε ηλικία τριών ετών. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο 12 χρόνια μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More