Μιλφέιγ με μερέντα

Η πρόταση του σεφ Ιπποκράτη Τσακιρίδη

Υλικά

2 πακέτα σφολιατίνια (200 γρ. το καθένα)
400 γρ. μερέντα
180 γρ. βιτάμ
2 φακέλους σαντιγί ή 400 ml κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη τριμμένη σοκολάτα ή 5-6 κουταλιές κουβερτούρα σε νιφάδες

Εκτέλεση

Κόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι τα σφολιατίνια στην μέση κατά μήκος.
Φυλάμε καμιά δεκαριά στην άκρη για την διακόσμηση.
Λιώνουμε το βιτάμ και το ενώνουμε με την μερέντα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα 2 υλικά να ενωθούν καλά.
Στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ (όχι πολύ μεγάλου) στρώνουμε μια σειρά με σφολιατίνια.
Πάνω από αυτά απλώνουμε το μείγμα της μερέντας.
Καλύπτουμε με μιαν ακόμη σειρά από σφολιατίνια.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Η εναλλακτικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Πάνω από την σαντιγί τρίβουμε τα 10 σφολιατίνια που κρατήσαμε στην άκρη.
Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά το γλυκό μας!
Όταν κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More