Μιλφέιγ με μερέντα

pant

Η πρόταση του σεφ Ιπποκράτη Τσακιρίδη

Υλικά

2 πακέτα σφολιατίνια (200 γρ. το καθένα)
400 γρ. μερέντα
180 γρ. βιτάμ
2 φακέλους σαντιγί ή 400 ml κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη τριμμένη σοκολάτα ή 5-6 κουταλιές κουβερτούρα σε νιφάδες

Εκτέλεση

Κόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι τα σφολιατίνια στην μέση κατά μήκος.
Φυλάμε καμιά δεκαριά στην άκρη για την διακόσμηση.
Λιώνουμε το βιτάμ και το ενώνουμε με την μερέντα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα 2 υλικά να ενωθούν καλά.
Στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ (όχι πολύ μεγάλου) στρώνουμε μια σειρά με σφολιατίνια.
Πάνω από αυτά απλώνουμε το μείγμα της μερέντας.
Καλύπτουμε με μιαν ακόμη σειρά από σφολιατίνια.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Η εναλλακτικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Πάνω από την σαντιγί τρίβουμε τα 10 σφολιατίνια που κρατήσαμε στην άκρη.
Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά το γλυκό μας!
Όταν κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο