Μιχαηλίδης: Απολύτως καταδικαστέα τα χθεσινά επεισόδια στη Χίο

Τα χθεσινά επεισόδια στη Χίο, κταδίκασε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης με ανακοίνωσή του.

«Τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν μπορεί να μην σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε «καλώ τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα. Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη Ν.Δ.. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων. Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί κα η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση».

«Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία» κατέληξε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Γεροβασίλη: Δεν θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα

«Πολλοί πίστεψαν αυτά που έλεγε η ΝΔ προεκλογικά για το μεταναστευτικό, ότι για τις ροές προσφύγων και μεταναστών έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αντιδρούν» ήταν το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη για τα επεισόδια στη Χίο και τον προπηλακισμό Μηταράκη και τόνισε πως από τότε που βγήκε κυβέρνηση η ΝΔ ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν στα νησιά τετραπλασιάστηκε.

Όπως υπογράμμισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το διαχειρίστηκε με σχέδιο σε μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο, εντός μνημονίου, με πολλαπλάσιες ροές.

«Βάλαμε πλάτη για τη χώρα, με σχέδιο και πολιτική και δεν άνοιγε μύτη, όχι με τη λογική του Γεωργιάδη που μιλάει για «αλλοίωση της χώρας» και δίνει σήμα να υπάρξουν αντιδράσεις» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη.

«Δεν θα γυρίσουμε την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα και χαίρομαι που υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από τη κοινωνία και τη νεολαία» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αφίσα στο μετρό κατά των αμβλώσεων και υποστήριξε πως «η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι αδιαπραγμάτευτη». «Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά ως κοινωνία και όχι να υποχωρούμε σε αναχρονιστικές λογικές».

«Εμείς δώσαμε ένα δύσκολο και σκληρό αγώνα με επίπονη διαπραγμάτευση για να μην φτάσουμε να βλέπουμε εικόνες πλειστηριασμών κατοικιών όπως στην Ισπανία» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την προαναγγελία της κυβέρνησης για το τέλος προστασίας της 1ης κατοικίας, «τώρα όμως δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ και μάλιστα εκτός μνημονίων».

«Αν θέλει η ΝΔ να βελτιώσει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να κάνει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη” συμπλήρωσε η κα Γεροβασίλη και τόνισε πως “ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί κανονικότητα όταν λήγει η προστασία της 1ης κατοικίας να λέει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι και κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους και μάλιστα μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης μιλάει για προσωπική ευθύνη όσων πήραν δάνεια».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More