Μνημόνιο συνεργασίας Εκκλησίας της Ελλάδος – ΔΟΜ για Ασυνόδευτους Ανηλίκους

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υπέγραψε σήμερα (26/02/2020) Μνημόνιο Συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία σε προγράμματα που στοχεύουν στηνbυποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στην Ελλάδα.

Ο ΔΟΜ θα στηρίξει το έργο του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι φιλοξενίας σε δομές, που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Ταμείο, Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF).

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν όταν μιλάμε για βοήθεια σε ασυνόδευτους ανηλίκους στην Ελλάδα και η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στον τομέα αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.

Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών είναι προς όφελος όλων μας», ανέφερε ο Επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδος, Gianluca Rocco. Ο ΔΟΜ θα υποστηρίξει την ανακατασκευή και την ανακαίνιση κτιρίων που θα καταγραφούν από την Εκκλησία της Ελλάδος ως πιθανοί χώροι φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ η διαχείριση τους θα οργανωθεί επίσης από την Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω εθνικών πόρων για τη μετανάστευση.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε. Έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το πρόγραμμα των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή την προσεκτική επιλογή παιδιών και τον καθορισμό της ηλικίας τους για παιδαγωγικούς και άλλους λόγους, από 6 έως 12 και από 13 έως 17 έτη. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να βοηθήσουμε και όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά να θυμούνται αυτούς που τους βοήθησαν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Η κατασκευή και ανακαίνιση των χώρων φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί με τη χρηματοδότηση της Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB).

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More