Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ σε επίδειξη

Πιέσεις για να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ καταγγέλλει πως δέχτηκε μαύρο μοντέλο, κατά τη διάρκεια επίδειξης σχολής μόδας της Νέας Υόρκης.

Το σετ αξεσουάρ περιλάμβανε υπερμεγέθη προσθετικά αυτιά, χείλη και φρύδια. «Μόλις είδα τα κομμάτια, άρχισε να τρέμω. Ένιωσα πως ήταν πολύ ρατσιστικό. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν αισθανόμουν άνετα» παραδέχεται η Έιμι Λεφέβρ. Το 25χρονο μοντέλο, μιλώντας στη New York Post, είπε στο προσωπικό του ντεφιλέ πως δεν αισθανόταν άνετα να φορέσει τα αντικείμενα, ωστόσο εκείνοι της είπαν πως «για 45 δευτερόλεπτα δεν πειράζει να μη νιώθεις άνετα».

Μετά την άρνηση της Λεφέβρ να τα φορέσει, το ζήτημα πήρε διαστάσεις και η σχολή μόδας Fashion Institute of Technology αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ανακοινώνοντας μάλιστα πως το θέμα διερευνάται. «Προς το παρόν δεν φαίνεται πως η πρόθεση της επίδειξης, η χρήση των αξεσουάρ ή η καλλιτεχνική διεύθυνση του ντεφιλέ ήταν να κάνει κάποια δήλωση για τη φυλή.

Ωστόσο, είναι πια ξεκάθαρο, ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Γι’αυτό ζητούμε συγγνώμη – σε όσους συμμετείχαν στο σόου, τους φοιτητές και σε όλους όσοι προσβλήθηκαν από αυτό που είδαν» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Τζόις Φ. Μπράουν πρόεδρος της συγκεκριμένης σχολής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (SUNY).

Ανάλογη ήταν και η στάση του επικεφαλής της εταιρείας που οργάνωσε την επίδειξη μόδας, Τζόναθαν Κάιλ Φάρμερ: «Ζητώ συγγνώμη για τη βλάβη που προκάλεσα σε όσους συμμετείχαν στο σόου. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη και δεσμεύομαι να διδαχτώ από το συμβάν και να κάνω βήματα προς το καλύτερο» τόνισε, υπερθεματίζοντας πως η πρόθεση κάθε άλλο παρά ρατσιστική αφετηρία είχε. «Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος που μπορεί να ερμηνευτεί ως ρατσιστικό, ομοφοβικό, θρησκευτικής μισαλλοδοξίας ή άλλου είδους φανατισμού» κατέληξε.

Με πληροφορίες από BBC/Yahoo

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More