“Μουσική του πάθους”, με τους Vienna ΜΕΤ trio στο Θέατρο Επταπυργίου

Μια συναυλία που ξεχειλίζει από μελωδίες αλλά και άκρως δεξιοτεχνικά έργα που άφησαν εποχή παρουσιάζεται,στις 9 Ιουλίου,στο 1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου.
Ο πολυβραβευμένος και διεθνούς απήχησης σολίστ του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος με δύο απο τους επιφανέστερους Ευρωπαίους σολίστ, την βιολονίστα Edua Zadory κονσερτίνο στην Vienna Chamber Orchestra και την πιανίστα Maria Radutu σολίστ της Συμφωνικής της Βιέννης θα μας μεταφέρουν στον μαγευτικό κόσμο της jazz και του tango. Mαζί τους η σοπράνο Ματίνα Βελιμαχίτη, με εμφανίσεις στο φεστιβάλ “Λευκές νύχτες” (Αγια Πετρούπολη) και στην Όπερα της Ρώμης και ο νεαρός ταλαντούχος βιολονίστας Ανδρέας Κερκέζος.


Οι καταξιωμένοι αυτοί μουσικοί συμπράττουν και θα μας παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη πάθος και ένταση, που φέρνει κοντά την ρομαντική μουσική του Pablo Sarasate με τους jazz αυτοσχεδιασμούς του Pedro Iturralde και τους φλογερούς ρυθμούς των αργεντίνικων tango του Piazzolla.

«Μουσική του πάθους» με τους Vienna ΜΕΤ trio,στο Θέατρο Επταπυργίου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια- Σαξόφωνο : Θεόδωρος Κερκέζος, Theodore Kerkezos
Bιολί : Edua Zadory
Πιάνο : Maria Radutu
Σοπράνο/παντομίμα : Ματίνα Βελιμαχίτη
Βιολί : Ανδρέας Κερκέζος

Α Μέρος
Herni Tomasi………..Ballade for saxophone, pantomime, two violins
and piano
Μarc Eychenne…….Cantilene et Danse για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο
G. Gershwin……….Rhapsody in Blue for solo piano (14 λεπτά)
Pedro Iturralde………Czardas για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο

Β Μέρος
G. Gershwin……………….Prelude for sax. and piano
Μίκης Θεοδωράκης……..Κρητικό Κονσερτίνο για σαξόφωνο και πιάνο
S. Rachmaninov………….Vocalise for soprano and piano
Pablo Sarasate……………Zigeunerweisen για βιολί και πιάνο
A. Piazzolla…………………Milonga del Angel, Fuga y Misterio, Oblivion,
Libertango για δύο βιολιά, σαξόφωνο, φωνή, χορευτές και πιάνο

Χορεύουν αργεντίνικο tango οι Diego Mastrangelo και Εύη Ανέστη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της UNESCO

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 21.30
Εισιτήρια
Ά Ζώνη    16 ευρώ
΄Β Ζώνη    12 ευρώ
΄Γ Ζώνη    8 ευρώ
Προπώληση  μέσω της viva.gr

Θεόδωρος Κερκέζος
“Από τους σημαντικότερους σολίστ των ημερών μας”. Editor’s Choice από το Gramophone.
Έχει συνεργασθεί και ηχογραφήσει όλο το ρεπερτόριο του σαξοφώνου με φημισμένες ορχήστρες όπως οι συμφωνικές του Λονδίνου, Βοστώνης (Pops), Βερολίνου, την Φιλαρμόνια του Λονδίνου, με τις Κρατικές Ορχ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με τις Φιλαρμονικές του Λονδίνου, Αγ. Πετρούπολης, Βουκουρεστίου «Ζ. Ενέσκου», με τις Όπερες των Θεάτρων Μπελίνι και Μόσχας, με τις Ραδιοφωνίες της Μόσχας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, με τους Σολίστ της Μόσχας, Vienna Chamber και Ensemble Modern-Frankfurt. Συνεργάζεται με τους Vladimir Fedoseyev, Yuri Bashmet, Yuri Simonov, En Shao, Christian Mandeal, Θόδωρος Κουρεντζής, Οδυσσέας Δημητριάδης, σε αίθουσες όπως: Royal Festival Hall, Carnegie Hall, Τonhalle-Ζυρίχη, Ωδείο Τσαϊκόφσκι και Αίθουσα Τσαϊκόφσκι-Μόσχα, Σοστακόβιτς-Αγ. Πετρούπολη, Μεγάλη Αίθουσα Πεκίνου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε στο Ωδείον Αθηνών, με τον Μπάμπη Φαραντάτο, διαδέχοντας τον δάσκαλό του όπου και δίδαξε για 20 χρόνια. Πήρε μαθήματα από τον Daniel Deffayet και Jean-Marie Londeix ενώ έχει δώσει master classes στα Ωδεία της Βοστόνης, Νέας Αγγλίας, Τσαϊκόφσκι και Ρίμσκυ-Κόρσακωφ, στα Πανεπιστήμια: Βοστόνης, Κρατικό της Βιέννης (MDW), Πρίνστον, Λουιζιάνα, Μπρατισλάβας, και Πεκίνου, και στις Ακαδημίες Σοπέν και Γκνέσιν.
Ήταν δύο φορές υποψήφιος για τα 50α Grammy Awards της Νέας Υόρκης προτεινόμενος από την Naxos (2007), τιμήθηκε με το Honorary Doctor of Musical Arts από το IAACC/UNESCO και το Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, εκλέχθηκε ομόφωνα ως Honorary Member of the Russian Academy of Natural Sciences & Arts (υπό των Ηνωμένων Εθνών), και τον 12/2016 τιμήθηκε με το Artist of the Year από το Gina Bachauer Awards. Επίσης, επίτιμο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Artist of the Week στην Αγγλία (12/2006).
Τα βιβλία του εκδίδονται από τον Παρισινό εκδοτικό οίκο Alphonse Leduc ενώ οι: Ιάννης Ξενάκης, Μίκης Θεοδωράκης, Fridrich Cerha και Θεόδωρος Αντωνίου έχουν αφιερώσει έργα τους για αυτόν. H δισκογραφία του έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More