Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο

Ψάχνετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για τα παιδιά ή για μετά το γυμναστήριο; Αυτές οι μπάρες βρώμης είναι η τέλεια επιλογή!

Ymath2

Υλικά

100γρ. νιφάδες βρώμης (για porridge)

60γρ. φυστικοβούτυρο

40γρ. μέλι

160γρ. δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)

4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους

4 κουτ. σούπας σπόρους chia

50γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα ή φιστίκια

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα και την πάστα των δαμάσκηνων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ. και απλώνετε μέσα το μίγμα πιέζοντας με την παλάμη αρχικά και με την ανάποδη ενός κουταλιού στη συνέχεια. Σκεπάζετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε στον πάγκο μαζί με το χαρτί και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπάρες.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο