“Μπες στο Δίκτυο”: Με την προσφορά και τον εθελοντισμό η Θεσσαλονίκη γίνεται μια πόλη αλληλεγγύης

“Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πραγματική κουλτούρα αλληλεγγύης, προσφοράς και εθελοντισμού, να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη την πλέον αλληλέγγυα πόλη της Ελλάδας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Νίκος Πέντζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκαν δράσεις του Δικτύου.

Όπως είπε ο κ. Πέντζος σήμερα το Δίκτυο στηρίζει 100 φορείς, ιδρύματα και συλλόγους με τη συνδρομή περισσότερων από 400 επιχειρήσεων.

“Θέλουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία και σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, και αυτό μπορεί να γίνει με συλλογική προσπάθεια”, ανέφερε.

Όσον αφορά το πλάνο των δράσεων του Δικτύου, έχοντας ως γνώμονα την παροχή αρωγής σε ευπαθείς ομάδες αλλά και στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, εστιάζει σε τρεις άξονες:

  1. Συνεργασίες. Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέντζος, μέσα από τη συνένωση δυνάμεων μπορούν να υλοποιηθούν πολλά περισσότερα πράγματα, ενώ παράλληλα ανέφερε πως μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες μέχρι τώρα είναι με την UNESCO.
  2. Εκστρατείες ευαισθητοποίησης, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα. “Μέσω των εκστρατειών το Δίκτυο θα επιδιώξει να αναδειχθεί η πραγματικότητα των ιδρυμάτων, οι δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και οι γενικότερες ανάγκες της κοινωνίας”. Το μήνυμα “Μπες στο Δίκτυο” θα προβάλλεται μέσω καμπανιών στα social media αλλά και από τους τρεις  πρεσβευτές που ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Δίκτυο για να μεταδώσουν το μήνυμα της προσφοράς, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Ευρωβουλευτή, την Βασιλική Μιλλούση, Ολυμπιονίκη και τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, Παραολυμπιονίκη, τη βοήθεια των οποίων ο κ. Πέντζος χαρακτήρισε τιμητική.
  3. Προγράμματα “Προσφέρω”, “Αλλάζω” και “Συμμετέχω”. Συγκεκριμένα, το «Προσφέρω» θα καλύπτει λειτουργικές ανάγκες των ιδρυμάτων, το «Αλλάζω» θα βελτιώνει τις υποδομές τους και το «Συμμετέχω» θα προβάλλει την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Στη συνέντευξη τύπου πέρα από την κ. Μιλλιούση και τον κ. Ταϊγανίδη, που εξέφρασαν τη μεγάλη σημασία του Δικτύου για την κοινωνία και τους λόγους για τους οποίους θα “σηκώσουν μανίκια” για την προώθησή του, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η οποία χαρακτήρισε θαυμάσιο το έργο του Δικτύου, η πρόεδρος του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, Ζωή Δανιηλίδου που μίλησε για “τη μεγάλη αγκαλιά που έχει ανοίξει το Δίκτυο σε όλα τα παιδιά” και ο Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘΙ, Δημήτρης Ζαφειρίου που μάλιστα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την άμεση κινητοποίηση του Δικτύου όταν το νοσοκομείο χρειαζόταν άμεσα εξειδικευμένο μηχάνημα για παιδιά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More