Μπορεί η Θεσσαλονίκη να διοργανώσει “big events”; Τι ειπώθηκε σε ημερίδα

Πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ – Xelexpo η ημερίδα με θέμα “Big Events: Εργαλείο προσέλκυσης τουριστών σε μία πόλη” που διοργανώθηκε από το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Του Κωνσταντίνου Παντελάτου

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν διάφορα events που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Το λόγο πήραν ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, Επίκουρος Καθηγητής Τουριστικού Management, Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Δρ. Ευάγγελος Χρήστου, Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στο κοινό διάφοροι τρόποι για το τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα event και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στην ημερίδα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κεντρικούς ομιλητές, θέτοντας τα ερωτήματα του και να λάβει απαντήσεις στις απορίες του.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Κούτουλα για το αν μπορεί η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει κάποιο big event η απάντηση ήταν θετική, αναφέροντας συγκεκριμένα σημεία της πόλης όπως είναι το λιμάνι. Παρόλο αυτά επισήμανε ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πολλά μικρά και επιτυχημένα events.

Εντυπωσιακή εκεί ήταν και η παρουσίαση – ενημέρωση του Κυριάκου Ποζρικίδη Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Xelexpo. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ποζρικίδης μίλησε για τα εκθεσιακά κέντρα και τις Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Για το αν η Θεσσαλονίκη μπορεί να φιλοξενήσει ένα big event ήταν αρνητικός, καθώς όπως σημείωσε ο ίδιος η πόλη δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Xelexpo αναφέρθηκε στα εκθεσιακά κέντρα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι υπάρχουν 5 μικρά εκθεσιακά κέντρα και κανένα μεγάλο σε αντίθεση με τη γειτονική χώρα της Τουρκίας. Μέσα από την παρουσίαση αναφέρθηκε ότι το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο βρίσκεται στο Ανόβερο στη Γερμανία.

Το λόγο στην ημερίδα πήρε και ο Θάνος Βλαχογιάννης, ειδικός επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος Τύπου για τη διεκδίκηση του Θεσσαλονίκη Europride 2020, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα των prides.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More