Μύκονος: Απογείωση για τις Luxury πωλήσεις του νησιού

Σημαντική άνοδο πωλήσεων κατέγραψαν το 2018 στην χώρα μας brands της luxury κατηγορίας όπως τα Gucci, Rolex και Louis Vuitton με την αύξηση του τουρισμού στην Μύκονο να φαίνεται πως έχει συμβάλλει αρκετά.

Άλμα πωλήσεων και κερδών το 2018 για τη Luxury Goods Greece

Άλμα πωλήσεων και κερδών το 2018 για τη Luxury Goods Greece, η οποία διαχειρίζεται το brand Gucci, εξέλιξη που η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει στην αύξηση του τουρισμού στη λειτουργία υποκαταστήματος στη Μύκονο και στα προϊόντα νέου σχεδιασμού. Πιο αναλυτικά, οι καθαρές πωλήσεις το 2018 ανήλθαν στα 11,2 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 105,48% σε σχέση με την προηγούμενη. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,81 εκατ. ευρώ έναντι 995 χιλ. της προηγούμενης χρήσης, αυξημένα κατά 82,27%. Για το 2019 η εταιρεία προβλέπει ότι θα διατηρήσει ικανοποιητική δραστηριότητα στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά της κλειόμενης χρήσης.

Σημειώνεται ότι η Luxury Goods Greece αποτελεί joint venture του ομίλου Χαραγκιώνη με τον εμβληματικό ιταλικό οίκο Gucci. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 στην Αθήνα με κύρια δραστηριότητα την εισαγωγή, εμπορία, διανομή, διάθεση και εκπροσώπηση στην ελληνική αγορά προϊόντων υπό τον διακριτικό τίτλο Gucci. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει δύο κα- ταστήματα, στο Κολωνάκι και στο εμπορικό κέντρο Nammos, στη Μύκονο.

Διψήφια άνοδος πωλήσεων για την Louis Vuitton

Υψηλές αποδόσεις συνεχίζει να καταγράφει η Louis Vuitton στην ελληνική αγορά, σημειώνοντας για δεύτερη χρονιά το 2018 διψήφια άνοδο πωλήσεων, που άγγιξε το 28,7%, επικουρούμενη από την επέκταση στη Μύκονο, όπου έχει παρουσία με ένα εποχικό κατάστημα στη Θέση Τρία Πηγάδια και ένα στο Nammos Village. Μάλιστα, με δεδομένη την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί και δη ξένων επισκεπτών, η διοίκηση προσβλέπει σε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της το 2019. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 28,71%, φτάνοντας τα 27,413 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένων των εμπορευμάτων λόγω επιστροφής στην προμηθεύτρια εταιρεία). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 6,386 εκατ. ευρώ από 5,381 εκατ. ευρώ το 2017.

Νέες επενδύσεις από την Rolex Hellas

Νέες επενδύσεις που αφορούν την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της υλοποιεί η Rolex Hellas, διευρύνοντας την παρουσία της σε νέα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, μετά από ένα ιδιαίτερο θετικό 2018, κατά το οποίο είδε τις πωλήσεις και τα κέρδη της να αυξάνονται, ένεκα και της αύξησης του τουρισμού, εγκαινίασε αρχικά τον περασμένο Μάρτιο ένα νέο σημείο πώλησης του διανομέα της Πατσέα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με την αποκλειστική διανομή των ρολογιών Rolex. Επιπλέον, στο πλαίσιο της προώθησης των ρολογιών Tudor, μέσα στο 2019 η εταιρεία εγκαινιάζει δύο νέα σημεία πωλήσεων καθώς και δύο νέα Tudor corners, ένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ένα στην Πλάκα. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2018 η εταιρεία λειτούργησε 3 νέα Rolex corners στην Αθήνα (Πλάκα και Γλυφάδα) και ένα ακόμη στην Κω. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης είχε θετική επίδραση στις λιανικές πωλήσεις της εταιρείας, χρησιμοποιώντας τις αφορολόγητες αποδείξεις. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη του 2018, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 6%, φτάνοντας τα 56.403.896 ευρώ έναντι 53.109.531 ευρώ το 2017, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7.752.125 ευρώ έναντι 5.824.754 ευρώ το 2017.

Πηγή: bussinesnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More