Νέα συστήματα ασφαλείας προτείνει η Mercedes

Βασισμένο σε ένα βενζινοκίνητο GLE, το ερευνητικό πρόγραμμα «ESF 2019» λειτουργεί ως κυλιόμενη βιτρίνα για νέες και βελτιωμένες λειτουργίες ασφάλειας που η Mercedes αναμένει να ενσωματώσει στα μελλοντικά μοντέλα της. Μεταξύ των καινοτομιών του είναι εκείνες που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί “near series” καθώς και εξελίξεις που “φαίνονται ιδανικές για το μέλλον”.

Οι εξελίξεις του ESF 2019 περιλαμβάνουν ένα νέο ολιστικό περιβάλλον οδηγού που διαθέτει ένα αναδιπλούμενο τιμόνι και πεντάλ, καθώς και ιδέες για νέες εγκαταστάσεις αερόσακων που ο Rodolfo Schöneburg, ο επικεφαλής της ασφάλειας των οχημάτων της Mercedes, δήλωσε πως «λαμβάνουν υπόψη τη μεγαλύτερη εσωτερική ευελιξία που προσφέρουν τα αυτόνομα οχήματα”. Η βαριά τροποποιημένη GLE χρησιμοποιεί επίσης μια νέα λειτουργία εσωτερικού φωτισμού ενσωματωμένη στο αλεξήλιο του οδηγού. Έχει εξελιχθεί μετά από πρόσφατες μελέτες που αποκαλύπτουν σημαντική αρωγή στην εγρήγορση του οδηγού σε μεγάλες διαδρομές.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης των προεντατήρων ασφαλείας, η Mercedes έχει επίσης εξοπλίσει το ESF 2019 με ένα νέο σύστημα Pre-Safe, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό εάν η ταχύτητα εισόδου στις στροφές είναι πολύ υψηλή με ελαφριά σύσφιξη της ζώνης ασφαλείας. Μια νέα λειτουργία Pre-Safe Child προετοιμάζει προληπτικά τη ζώνη ασφαλείας και αυξάνοντας τα στοιχεία προστασίας πριν από τη σύγκρουση γύρω από το παιδικό κάθισμα, μειώνοντας τα φορτία που ασκούνται στο παιδί. Αυτή η νέα λειτουργία είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί την εγκατάσταση του καθίσματος και τα ζωτικά σημεία του παιδιού.
Πηγή: protothema.gr
Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More