Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούνται αποφασιστικά μέτρα για τη θωράκιση και ανάπτυξη του ΕΣΥ

«Η φετινή παγκόσμια ημέρα Υγείας βρίσκει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία θα δοκιμάσει τις αντοχές των κοινωνιών και της οικονομίας. Μια υγειονομική κρίση, που θα πρέπει να αλλάξει και τις προτεραιότητες των πολιτικών που εφαρμόζονται και να κάνει παρελθόν αυτές που οδηγούν την Υγεία στην αγκαλιά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διαλύοντας τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, «σήμερα, καταλαβαίνει όλος ο κόσμος τη σημασία ύπαρξης ενός ισχυρού και δημόσιου συστήματος υγείας για την καθολική κάλυψη των αναγκών των κοινωνιών. Δεν φτάνουν μόνο τα ευχολόγια και οι ευχαριστίες στους σημερινούς ήρωες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων. Απαιτούνται αποφασιστικά μέτρα για τη θωράκιση και ανάπτυξη του ΕΣΥ

– Ενίσχυση των ανθρώπων του ΕΣΥ που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Άμεση εξασφάλιση μέσων προστασίας στο ιατρικό προσωπικό.

– 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού – όχι προσλήψεις συμβασιούχων «μιας χρήσης»

– Άνοιγμα περισσότερων κρεβατιών νοσηλείας και εντατικής θεραπείας και επίταξη ιδιωτικών μονάδων ΜΕΘ.

– Κεντρική διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων για τον κορωνοϊό, άμεση προμήθεια και επίταξη διαγνωστικών τεστ από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια για να μπορούν να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού με μηδενική συμμετοχή για τον πολίτη».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More