Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους και το Σωματείο του νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσηλεύονται 55 ασθενείς με κορωνοιο στις κλινικές, 6 στη μεθ στις 6 κλίνες που διαθέτει και 4 ασθενείς στη μαφ στις 5 κλίνες που διαθέτει χωρίς ασφάλεια.
Επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν τη μαφ 5 κλινών με λειψό και ανεκπεύδευτο προσωπικό.Πήραν προσωπικό από τμήματα χωρίς εκπαίδευση και τους ανέθεσαν να λειτουργήσουν μαφ και μεταφέρθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.
Μπαίνουν στις κλινικές και τις μεθ κορωνοιου με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια. Δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά, μάσκες υψηλής προστασίας ffp3″, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά δεν έχει αντιδραστήρια. Αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα. Τα υπόλοιπα στέλνονται θεσσαλονίκη.
Αργούν εως δύο ημέρες. Η διαλογή των υπόπτων κρουσμάτων γίνεται με ραπιντ τεστ σε πολλές περιπτώσεις ασθενών που είναι επικίνδυνο. Από 13 Νοεμβρίου εως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορωνοιου. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο σποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
Τέλος, σημειώνεται πως “τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Συνεχώς αυξάνεται η δουλειά λόγω πανδημίας. Αντί να τα ενισχύουν με προσωπικό τα αποψιλώνουν.. Μετακινούν δεκάδες νοσηλευτες, επισκεπτες, μαίες από τα νοσοκομεία για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για το κορωνοιο Που είναι η προετοιμασία που έγινε. Πως σχεδιάστηκε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Ξεχάσανε να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν προσωπικό”.