Νοτοπούλου: Σήμερα όλοι γνωρίζουν ποιος μας οδηγεί στο νέο φιάσκο ούτε Aρχαία ούτε Μετρό

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή τις αποζημιώσεις που διεκδικεί η κοινοπραξία ALASA η οποία κατασκευάζει το μετρό Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο εργολάβος που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης διεκδικεί με επιστολή του 50 –70 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για καθυστερήσεις. Το ποιος φέρει ακέραια την ευθύνη για τη σταδιακή μετατροπή του σημαντικότερου έργου υποδομής της πόλης σε νέα αμαρτωλή υποθαλάσσια, το γνωρίζουν πλέον όλοι.

Και μη σπεύσουν να πουν ότι δεν είχαμε προειδοποιήσει.

Στην τελευταία ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας ( 13-9-2019) ήταν σαφής:

«Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια γκάφα, για μια προχειρότητα από πλευράς του πρωθυπουργού, ο οποίος ήρθε στην ΔΕΘ και έδωσε «πάσα» στο νέο εθνικό εργολάβο, παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν.

Εγώ θα έλεγα ότι δεν πρόκειται για γκάφα, ούτε για προχειρότητα, ούτε για ερασιτεχνισμό, αλλά πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ωραίο δώρο στον νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος από αυτή την καθυστέρηση στην πλάτη των πολιτών της Θεσσαλονίκης, θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις».

Όπερ και εγένετο…

Σήμερα γνωρίζουν όλοι ποιος ξεκίνησε το Μετρό ξανά, ποιος το υλοποίησε 3,5 φορές πιο γρήγορα, ποιος υλοποίησε το έργο από το 30% στο 75%, ποιος επρόκειτο να το παραδώσει στα τέλη του 2020, ποιος το μετέθεσε για το 2023, ποιος διασφάλιζε και Μετρό και αρχαία και ποιος μας οδηγεί στο νέο φιάσκο ούτε Μετρό, ούτε αρχαία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More