Νοτοπούλου: «Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον χώρο του επισιτισμού- τουρισμού»

Να σταματήσει να «εμπαίζει» χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο του επισιτισμού – τουρισμού ζητεί από την κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε δήλωσή της η κα Νοτοπούλου ζητεί επίσης να παρατείνει άμεσα τη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας και την ειδική αποζημίωση για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο.

«Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των εργαζομένων και κυρίως στον επισιτισμό -τουρισμό είναι μέτρα προσωρινά που δεν υπαγορεύτηκαν βάσει κάποιας στρατηγικής, αλλά της συνήθους τακτικής του “βλέποντας και κάνοντας”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση

Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των εργαζομένων και κυρίως στον επισιτισμό -τουρισμό είναι μέτρα προσωρινά που δεν υπαγορεύτηκαν βάσει κάποιας στρατηγικής, αλλά της συνήθους τακτικής του «βλέποντας και κάνοντας».

Η Κυβέρνηση παριστάνει ότι ξέχασε το αυτονόητο ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων απαιτεί και την αυτονόητη παράταση των επιδομάτων ανεργίας και της ειδικής αποζημιώσεως των 800 ευρώ.

Χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους βρίσκονται ακόμα μια φορά σε καθεστώς αβεβαιότητας για το μέλλον τους και φόβου για την επιβίωσή τους, καθώς έληξε η δίμηνη παράταση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας και ειδικής αποζημιώσεως.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους συμπολίτες μας και να παρατείνει άμεσα την χορήγηση των ανωτέρω για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να πράξουν το αυτονόητο για την εξασφάλιση της  επιβίωσης και των θέσεων εργασίας τόσων χιλιάδων εργαζομένων.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More