Ντίνος Κωστόπουλος: Οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ θυμωμένοι με την «χλιαρή» στάσητης Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Μακεδονίας

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Ντίνος Κωστόπουλος, γνωστός επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη, σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο THESSTODAY εξηγεί τους κύριους λόγους, για τους οποίους πολλοί Θεσσαλονικείς και από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θα υπερψηφίσουν τον ανεξάρτητο συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Ορφανού και όχι τον κομματικό υποψήφιο που υποδείχθηκε.

Η άποψή του Ντίνου Κωστόπουλου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μας είπε χαρακτηριστικά:

«Στηρίζομαι σε πραγματικά γεγονότα και είναι αυτά που «τραυμάτισαν» αδικαιολόγητα ξανά την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι προσβεβλημένοι και θυμωμένοι με τη «χλιαρή» στάση της Νέας Δημοκρατίας, σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Είναι θυμωμένοι, γιατί δεν έπραξε το αυτονόητο, ως όφειλε σαν Αξιωματική αντιπολίτευση, για να σταματήσει επιτέλους η συνεχιζόμενη βίαια φορο-λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Χιλιάδες συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η ανεργία μαστίζει εδώ και οκτώ χρόνια και ιδιαίτερα τους νέους.  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος του λαού, η αντιπολίτευση θα είχε πάνω από 80% την αποδοχή του κόσμου, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει, γιατί υπάρχει η αίσθηση σε όλους, ότι η Αντιπολίτευση συνηγορεί με τα τεκτενόμενα, προφανώς για μην «στεναχωρήσει» τους δανειστές και να ανέλθει στην εξουσία.

Στη Θεσσαλονίκη, έκπληκτοι έμειναν πολλοί νεοδημοκράτες με την άκομψη επιλογή του κόμματος να δώσει το χρίσμα στον Νίκο Ταχιάο, είδηση η οποία προκάλεσε και προκαλεί ακόμα σφοδρές αντιδράσεις. Παλιά και νέα στελέχη του κόμματος λένε, ότι κανείς δεν ρωτήθηκε γι’ αυτήν την επιλογή, με αποτέλεσμα πολλοί να διαχωρίζουν τη θέση τους και να δηλώνουν ευθέως, ότι δεν θα ψηφίσουν τον Νίκο Ταχιάο, αλλά τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Ορφανό.

Οι Θεσσαλονικείς είναι επίσης, πολύ θυμωμένοι και για ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η «συμφωνία της λίμνης» και η εκ νέου «χλιαρή» αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν και είναι σε απόλυτη δυσαρμονία με τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως αυτό άλλωστε φάνηκε και στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Κι όταν, ο πολίτης είναι θυμωμένος, τότε αντιδρά με δύο τρόπους: ή δεν πάει να ψηφίσει καθόλου, ή “πετάει” αδιάφορα την ψήφο του, στα άκρα δεξιά και αριστερά.

Έχω την αίσθηση – συνεχίζει ο κ. Κωστόπουλος – ότι στις 26 Μαϊου, πάρα πολλοί Θεσσαλονικείς προερχόμενοι από τους χώρους του κέντρου, της παραδοσιακής δεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αγανακτισμένοι απ’ όλη αυτήν τη «νοσηρή» κατάσταση, θα υπερψηφίσουν την ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Ορφανού, ως μια πρώτη απάντηση στις μεθοδεύσεις και στις κομματικές δεσμεύσεις που αποσκοπούν να χαλιναγωγήσουν ξανά την ελεύθερη βούληση του λαού. Θα είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας, λύτρωσης και ελπίδας μαζί, ενάντια στη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση του τόπου και του λαού».

Ποιος είναι ο Κωστόπουλος Κωνσταντίνος (Ντίνος)  του Ρέννου

Ο Ντίνος Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του “Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας”, σύμβουλος επικοινωνίας επί σειρά ετών σε οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις,  είναι εκπρόσωπος στη Μακεδονία του “Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων” με ειδικό συμβουλευτικό ρόλο ECOSOC του Ο.Η.Ε., εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Αμερικανικού εκθεσιακού φορέα HERMES EXPO και της Hellenic News of America, σύμβουλος επικοινωνίας επί σειρά ετών του πολυ-συνεδρίου MONEY SHOW στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Επικοινωνίας & Διαφήμισης Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) και της ηλεκτρονικής εφημερίδας BBN Business Balkan News και είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Χ.Α.Ν.Θ., του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”, του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.), του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος κ.α.

Ως δημοσιογράφος συνεργάσθηκε επί σειρά ετών, στις εφημερίδες “Ελληνικός Βορράς”, “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”, εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα “Νέα Εποχή”, ήταν η “ψυχή” του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στη συνέχεια το 1993 στην ΕΤ-3 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Νικολόπουλο στην αναμόρφωση του προγράμματός της. Ήταν εκπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη της εφημερίδας “Εβδόμη” και επί σειρά ετών συνεργάσθηκε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ρίζο στις εφημερίδες “Ελεύθερος Τύπος” και “Αδέσμευτος Τύπος”. Εξέδιδε επίσης πολλές εφημερίδες για επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς (“ΤΡΙΑ” της ΕΡΤ3, “Ο Λιμήν” του Ο.Λ.Θ., “Τα Νέα της Ήβη – PEPSI – SevenUp”, “Auto News” της BMW Αδαμίδης, LIVE Money Show κ.α.). Άρθρα του δημοσιεύθηκαν σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά “Επιλογές”, “Χρόνος”, “Oπτικοακουστική / Stereo HI-Fi”, “Mακεδονική Οικονομία”, “Κυριακή της Βορείου Ελλάδος”, “Διαφήμιση & Επικοινωνία στη Βόρ. Ελλάδα” κ.α. Σήμερα αρθρογραφεί με το «Επιχειρηματικό Βοριαδάκι» στην εβδομαδιαία free Press “Karfitsa” του εκδότη Νίκου Καραμανλή.

Ως παραγωγός και παρουσιαστής ραδιο/τηλεοπτικών εκπομπών, συνεργάσθηκε επί σειρά ετών στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, στο “Κανάλι 1” του Ράδιο Μακεδονία και στον Antenna 97,5 fm. Στην τηλεόραση της TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τη σειρά εκπομπών “Πίσω από τα φώτα” και στην ΕΤ3 με τη σειρά εκπομπών “Ραντεβού με τ’ αστέρια”, “Το Μουσικό Express της Εβδομάδος”, «Νοσταλγικές αναμνήσεις απ’ την παλιά Θεσσαλονίκη» κ.α..

Στον ιδιωτικό επαγγελματικό τομέα, ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Προβολής & Δημοσιότητας “LIVE PRESS” της μακροβιότερης διαφημιστικής εταιρίας στην Ελλάδα (1977 – 2012) και συμμετείχε στις εταιρίες “Euromedia”, “Inter-Fair”, «Business Plan” και “Below the Line”.

Ως διοργανωτής και σύμβουλος επικοινωνίας συμμετείχε σε πολλά κορυφαία γεγονότα της Θεσσαλονίκης: European Champions League Volley Final Four 2005 & 2006, Αλησμόνητες Πατρίδες – 80 χρόνια ΠΑΟΚ , 50 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (1957 – 2007), 80 χρόνια Ελληνικό Ραδιόφωνο, 100 χρόνια ΗΡΑΚΛΗΣ (1908 – 2008), Αγώνες Στίβου Ν/Α Ευρώπης με το Υπουργείο Αθλητισμού, στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ και στα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών, Εβδομάδες Ελληνικού Κοσμήματος του ΕΛΚΕ με το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Nostalgia Party, Βαλκανική Πλατεία, Εγνατία Οδός και Φεστιβάλ της πόλης (U2) με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΟΠΠΕΘ ‘97, “Το πιο νοσταλγικό πάρτυ της ζωής μας” με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, “Μόδα & Αθλητισμός κατά του Καρκίνου”. εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μέγα Αλέξανδρο με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, 60 χρόνια Ρίμινι από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, 40 χρόνια Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, Τιμητικές βραβεύσεις του Βασίλη Χατζηπαναγή, του Γιώργου Κούδα, του Νίκου Γκάλη, του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, της Μαρινέλλας και του Ποντιακού Ελληνισμού, Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, Ανθοέκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κειμήλια του Πρωτάτου του Αγίου Όρους, Ναυτική Εβδομάδα, Υδάτινοι πόροι και Περιβάλλον για την Περιφέρεια Αττικής, Για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον με τη Νομαρχία Χαλκιδικής, Ράλλυ ΔΕΘ – Ράλλυ Θερμαϊκού του Α.Ο.Θ., Βράβευση Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου EURO 2008, Βραδιές Επικοινωνίας – Βραβεία “Επιχειρείν”, 100 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλονίκη (1912 – 2012) με το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, Δωρεάν Ιατρικές προληπτικές εξετάσεις για ανέργους, άπορους, πολύτεκνους και ανασφάλιστους, Βραβεία Ευποιϊας, «Δέματα Αγάπης» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Εθελοντική Αιμοδοσία κ.α.

Τιμήθηκε για την προσφορά του με χρυσό μετάλλιο και έπαινο από το Γ’ Σώμα Στρατού δύο φορές,το 1978 και το 1979 και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ριμινιτών – Ιερολοχιτών – Ελ Αλαμέϊν δύο φορές,  το 1990 και το 2004, από τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος για την διοργάνωση της «Ναυτικής Εβδομάδος», από την ΕΡΤ3 για τις «Ημέρες Ραδιοφώνου» με το «Βραβείο Άλκη Στέα», από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, από τον ΠΑΟΚ και τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, από τη Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), από το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΕ), από την Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων κ.α.

Επί σειρά ετών στα νεανικά του χρόνια ήταν ο αγαπημένος οργανωτής και παρουσιαστής της νεολαίας στη Βόρεια Ελλάδα. Στις αξέχαστες καλοκαιρινές εκδηλώσεις της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» τα περίφημα BEACH PARTY στην πλαζ της Αγίας Τριάδας, στις «Βραδιές Αστέρων» στο Παλαί ντε Σπορ, σε πολλές συναυλίες του περιοδικού «Φαντάζιο» στη Θεσσαλονίκη, στις συναυλίες για νεολαία της ΧΑΝΘ και σε δεκάδες ακόμη συναυλίες νεανικών μουσικών συγκροτημάτων σε πολλές πόλεις. Ήταν ο εμπνευστής  και επί σειρά ετών ο διοργανωτής και παρουσιαστής του «Φεστιβάλ Τζαζ & Ποπ», του τετραήμερου 1ου Ελεύθερου Ροκ Φεστιβάλ στην Ελλάδα στη ΧΑΝΘ, του «Πιο Νοσταλγικού Πάρτυ της ζωή μας» στην πλατεία Αριστοτέλους το 2000 και 2001, του “Nostalgia Party” του Ο.Π.Π.Ε.Θ. το 1997 στην πλαζ Αρετσούς και πολλών ακόμη εκδηλώσεων αφιερωμένες στα καλύτερά μας χρόνια, των ελληνικών ποπ μουσικών συγκροτημάτων και τραγουδιστών της χρυσής 10ετίας 1965 – 75.

Αναμνηστικές συλλογές και εκδόσεις δικής του παραγωγής και επιμέλειας που κυκλοφόρησαν σε άλμπουμ, DVD & CDs μεταξύ άλλων τα κυριότερα είναι: «Η Θεσσαλονίκη είναι…ροκ No 1 & 2» για τον ΟΠΠΕΘ ’97, «Επιστροφή στα καλύτερά μας χρόνια», «Νίκος Πίτσικας – Τα τραγούδια του Frank Sinatra στα ελληνικά», «Ελληνικά ποπ συγκροτήματα 1965 – 75», «Nostalgia Party», «THE STRANGERS 1965 – 1970” κ.α. Εξέδωσε επίσης, πολλές αξιόλογες συλλεκτικές βινιέτες αναμνηστικών γραμματοσήμων με επετειακά θέματα: «100 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλονίκη» (1912 – 2012) για το Υ.ΜΑ.Θ., «80 χρόνια ΠΑΟΚ – Αλησμόνητες Πατρίδες» (1926 – 2006), «100 χρόνια ΗΡΑΚΛΗΣ» (1908 – 2008), «Ημέρα Τιμής & Μνήμης Μεγ. Αλεξάνδρου», «40 χρόνια Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο» κ.α. Εδώ και δύο χρόνια, συγγράφει όλη αυτήν την πολυδιάστατη 35χρονη προσωπική διαδρομή του στον χώρο της επικοινωνίας, σε μια διαδραστική τριλογία που πρόκειται να εκδοθεί από γνωστό Εκδοτικό Οίκο της πόλης μας, με τίτλο «Διαφήμιση, το οξυγόνο της Επιχειρηματικότητας».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More