Ντιμιτρόφ από Θεσσαλονίκη: Το VMRO δεν θα είναι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές

“Το VMRO δε νομίζω ότι θα είναι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές”, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στις εκλογές του Απριλίου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

της Χριστίνας Μισιρλή

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι “είναι σημαντικό ότι ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε, ξέρουμε πώς να πάμε εκεί, έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα. Όσο για το VMRO, δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους, αλλά μπορώ να πω ότι είναι πολύ νωρίς γι’ αυτούς και δε νομίζω ότι θα είναι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το VMRO θα χάσει τις εκλογές, ενώ σημείωσε ότι η ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ζήτημα του παρελθόντος.

Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι στη Θεσσαλονίκη το 2003 η Ευρώπη υποσχέθηκε ότι το μέλλον των Βαλκανίων είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Αυτή τη στιγμή, σ’ αυτήν την πόλη, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης, υποστήριξης στην περιοχή ώστε να υπενθυμίσουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη την υπόσχεσή της και να πούμε ότι δεν γίνεται να νιώθει σταθερή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη χωρίς την πλήρη ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρομοίασε τις εξελίξεις στη χώρα του με την ταινία “Η μέρα της Μαρμότας”, στην οποία ο πρωταγωνιστής ζει ξανά και ξανά την ίδια μέρα, μέχρι τη στιγμή που τα κάνει όλα τέλεια και περνά στην επόμενη μέρα. “Δε νομίζω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά πιστεύω ότι έχουμε μια ισχυρή υπόθεση, καθώς έχουμε επιλύσει θέματα δεκαετιών και έχουμε προχωρήσει στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Αξίζουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο, στη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More