Ντοματίνια γλυκό του κουταλιού με αμύγδαλα

Αυτή είναι η ιδανική εποχή να φτιάξουμε ένα υπέροχο γλυκό για όλο τον χρόνο, αρωματισμένο με βανίλια και αρμπαρόριζα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ντοματάκια βαλανίδια

800 γρ. ζάχαρη

2 φλ. νερό

½ φλ. λευκά αμύγδαλα

3 φύλλα αρμπαρόριζας

Τα σπόρια από ½ μπαστουνάκι φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης

Χυμός από 1 λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεματάμε για 2 λεπτά τα ντοματίνια σε νερό που βράζει και τα σουρώνουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε. Τα τρυπάμε στο κάτω μέρος τους και τα πιέζουμε ώστε να βγουν τα σπόρια τους.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με τα αμύγδαλα και τα φύλλα αρμπαρόριζας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το μείγμα, δηλαδή 20 – 30 λεπτά. Οταν θέλουμε να ανακατέψουμε, κρατάμε την κατσαρόλα από τις δυο πλευρές της και την κουνάμε δεξιά-αριστερά, δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι και μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: tovima.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο