Ν.Βούτσης από Θεσσαλονίκη: «Κακή στρατηγική και αυταρχική νοοτροπία για το μεταναστευτικό στα νησιά» (VIDEO)

Εκδήλωση για μία πιο σύγχρονη αριστερή οργάνωση νεολαίας, «Τη Νεολαία της Αριστεράς του 21ου αιώνα» πραγματοποιήθηκε από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης.

του Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρ. Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και στελέχη νεολαίας της αριστεράς.

Για την εκδήλωση τοποθετήθηκε και ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφέροντας τα εξής: «Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει τις εκδηλώσεις της μ’ ένα ευρύ θεματολόγιο, λόγω και του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες. Είναι μεγάλη προσπάθεια, διότι θεωρείται σημαντική για την πολιτική ζωή του τόπου για ένα μεγάλο άνοιγμα, δημοκρατικό, μαζικό και κυρίως ενθάρρυνση των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων. Η νεολαία σε αυτή την περίπτωση έχει να δώσει αρκετά για τη δικιά της ταυτότητα και το δικό της μέλλον».

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι παρόμοια εγχειρήματα στηρίζονται και μόνο καλό θα κάνουν στον τόπο μας.

Εν συνεχεία, μίλησε για το θέμα του μεταναστευτικού και ιδίως στα νησιά, για μια αυταρχική κατασταλτική νοοτροπία όπως θα ακούσετε στο παρακάτω video:

«Αυτή τη στιγμή εάν σκεφτούμε συνολικά το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι πως η γενιά της κρίσης δεν θα είναι μια χαμένη γενιά. Αν υπολογίσουμε ότι νέοι άνθρωποι 20 έως 30 ετών ή ακόμη και μικρότεροι έχουν ζήσει τα δέκα τελευταία χρόνια της ζωής τους μέσα στην κρίση αυτό το ερώτημα είναι πολύ πραγματικό για όλους μας» ανέφερε ο πρ. Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα παραμένει με τεράστια ποσοστά ανεργίας και ειδικά η σημερινή νέα κυβερνητική πολιτική ανοίγει ολοένα και περισσότερες πληγές, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο.

Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε για την παιδεία, την εργασία, αλλά και την αντιμετώπιση της ελληνικής αστυνομίας προς τις νεολαίες. «Απευθύνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για όλους τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που έχει ανάγκη η νέα γενιά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τη ζωή της» πρόσθεσε ο πρ. Υφυπουργός Εργασίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More