Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για φοιτητές δημοσιογραφίας στο «Youth4S» 2019

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Youth4S» 2019 έχουν οι φοιτητές δημοσιογραφίας από σήμερα, γνωστοποίησε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου.

Αυτοί που θα επιλεγούν, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και να καλύψουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Πόλεων και των Περιφερειών 2019 τον Οκτώβριο.

Για να συμμετάσχουν θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις καλύτερές τους λέξεις ή εικόνες σχετικά με ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο μέχρι της 15 Ιουλίου 2019 και εφόσον κερδίσουν  θα συμμετάσχουν την κύρια εκδήλωση της Ευρώπης για την πολιτική συνοχής, η οποία συγκεντρώνει πολλά ενωσιακά, εθνικά και τοπικά πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από γειτονικές και υποψήφιες χώρες. Θα επιλεγούν 33 νέοι.

Οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης με δημοσιογράφους, να επισκεφτούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και να δουν τα άρθρα τους δημοσιευμένα στο περιοδικό Panorama που εκδίδει η αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική και την Αστική Ανάπτυξη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση REGIO).

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν οι νέοι δημοσιογράφοι πείρα και να μάθουν περισσότερα για τις πολιτικές της ΕΕ, ιδίως για την πολιτική συνοχής…».

Πηγή: naftemporiki.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More