Οικότροφοι Εστιών Θεσσαλονίκης: Άδικη και επικίνδυνη η αναστολή λειτουργίας των εστιών

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι είναι άδικη και επικίνδυνη η αναστολή λειτουργίας των εστιών καθώς αποτελεί υγειονομική βόμβα χωρίς να ελεγχθούν οι φοιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο η οδηγία για αναστολή λειτουργίας των εστιών σε όλη την Ελλάδα. Από την αρχή οι εστιακοί φοιτητές, πανελλαδικά, μέσω των συλλόγων τους εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή διότι πολλοί είναι οι φοιτητές που είτε εργάζονται για να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα, είτε επειδή είναι αλλοδαποί, είτε δεν έχουν άλλη μόνιμη κατοικία, είτε οι οικογένειες τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πόλεις τους.

Η απόφαση αυτή είναι εκτός από άδικη και επικίνδυνη αφού πραγματικά το να μετακινηθούν χιλιάδες φοιτητές σε όλη την επικράτεια χωρίς να ελεγχθούν συνιστά υγειονομική βόμβα! Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία αναγκάζει χιλιάδες φοιτητές από όλη τη χώρα να μετακινηθούν! Είναι ακόμα μια επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την κοινωνική σε ατομική ευθύνη, βρίσκει τον πιο ανέξοδο τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση! Αγνοεί τα αιτήματα των φοιτητών για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την καθαριότητα, για τακτικές απολυμάνσεις, για να γίνει το τεστ σε όλους τους φοιτητές δωρεάν!

Το μόνο μέτρο που πάρθηκε είναι η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών που θέλουν και μπορούν να φύγουν από τις εστίες χωρίς ωστόσο να γίνουν προληπτικοί έλεγχοι, ούτε να δοθούν τα απαιτούμενα μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά). Η πρυτανεία από την πλευρά της, κρύφτηκε πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τους φοιτητές της και υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να παραβεί το νομό και να αναλάβει ευθύνες για τόσους φοιτητές έγινε συνένοχη για άλλη μια φορά στην υλοποίηση αποφάσεων που είναι απέναντι από τους φοιτητές.

Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη το κράτος οφείλει να μεριμνήσει για όσους φοιτητές θέλουν να φύγουν θα εξεταστούν και θα τους παρέχει όσα χρειάζεται για να φτάσουν στον τόπο τους χωρίς να κινδυνεύουν να μολυνθούν κατά την μεταφορά τους. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα μας να παραμείνουμε στο σπίτι μας, στις εστίες, να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας μας, να χορηγηθούν σε κάθε φοιτητή ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια), να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις, να ανοίξει άμεσα το εστιατόριο, να συνεχιστούν κανονικά όλες οι λειτουργίες της εστίας (ρεύμα, ίντερνετ, θέρμανση, ζεστό νερό, φύλαξη).

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑ!!
ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More