Οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2019

Το περιοδικό Ceoworld συγκέντρωσε σε μία λίστα τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο  για το 2019, το όνομα των οποίων συνδέεται με την επιτυχημένη πορεία εταιρειών-κολοσσών.

Η κληρονόμος της ομορφιάς

Ποιος θα το φανταζόταν πως η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο έχει γράψει βιβλίο για τους θεούς της αρχαίας Ελλάδας; Η Françoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της L’Oréal, κάτοχος του 33,14% των μετοχών της εταιρείας και φυσικά νυν πρόεδρός της, φιγουράρει στην κορυφή των πλουσιότερων γυναικών του κόσμου. Η διάδοχος της περίφημης Liliane Bettencourt στην εταιρεία που «μεταμόρφωσε» τη βιομηχανία της ομορφιάς, παίζει πιάνο και αγαπάει τη μουσική, έχει γράψει ακόμα ένα βιβλίο με θέμα τη Βίβλο και αρέσκεται να προσεγγίζει τα πράγματα από την πνευματική τους διάσταση. Και, φυσικά, απολαμβάνει τα δισεκατομμύρια που «γέννησε» η φόρμουλα του παππού της. Οι βαφές μαλλιών που δημιούργησε έκαναν θραύση στα κομμωτήρια του Παρισιού στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και αποτέλεσαν τη βάση επάνω στην οποία χτίστηκε η αυτοκρατορία της L’ Oréal. Η Françoise κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία της περίφημης socialite επιχειρηματία μητέρας της, όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, το 2017, όντας εκείνη την εποχή η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο. Η Françoise μαζί με την περιουσία πήρε και τον τίτλο της. Οι κόντρες τους υπήρξαν μυθικές. Πρώτον, επειδή παντρεύτηκε τον Jean-Victor Meyers, απόγονο ενός ραβίνου που δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς, γεγονός ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο εάν αναλογιστεί κανείς το σκοτεινό παρελθόν της εταιρείας και τις κατηγορίες για συμπάθειες προς τους Ναζί. Και δεύτερον, επειδή το 2007 θα κάνει ποινική καταγγελία για τη σχέση της μητέρας της με τον διάσημο celebrity φωτογράφο François-Marie Banier, ο οποίος εκμεταλλευόταν την εύθραυστη ψυχική υγεία της Liliane, για να της αποσπά ακριβά δώρα. Αν και τα βρήκαν εξωδικαστικώς το 2010, το δικαστικό σκάνδαλο αποξένωσε τις δύο γυναίκες.

Alice Walton
52,4 δισ. δολάρια

Συλλέγοντας έργα τέχνης

Η Alice Walton έχει συνδέσει το όνομά της αποκλειστικά με μυθικές αγορές έργων τέχνης. Η κληρονόμος της Walmart απέκτησε το πρώτο έργο τέχνης όταν ήταν μόλις δέκα χρονών. Ήταν ένα αντίγραφο του Blue Nude του Πικάσο από το ψιλικατζίδικο του πατέρα της, Sam Walton, για μόλις 2 δολάρια. Εκείνος όμως στην πορεία έχτισε την αυτοκρατορία των Walmart και πλέον η Alice μπορεί να σπάει τα ρεκόρ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το 2019, δίνοντας, για παράδειγμα, 88,9 εκατομμύρια δολάρια για ένα έργο του Robert Rauschenberg. Και έχει κι άλλες πολλές απίστευτες αγορές στο ενεργητικό της. Όπως αυτή του 2005, όταν έδωσε 35 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το έργο Kindred Spirits του Asher B. Durand από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης. Ήταν μία αγορά που προκάλεσε πολλές συζητήσεις από εκείνους που υποστηρίζουν πως η Walton χρησιμοποιεί τον πλούτο της για να πιέζει οργανισμούς που δυσκολεύονται οικονομικώς έτσι ώστε να τους αποσπά πολύτιμα έργα και να τα κρεμάει στους τοίχους του δικού της Crystal Bridges Museum of American Art. Είναι το μέρος που άνοιξε το 2011, όπου προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στις τέχνες και φιλοξενεί έργα των Andy Warhol, Norman Rockwell και Mark Rothko. Όσο για τα διάφορα σχόλια, συνηθίζει να λέει πως έχει ακούσει να κατηγορούν τη Walmart για σχεδόν τα πάντα, οπότε δεν της προκαλεί εντύπωση να συμβαίνει το ίδιο και με την ίδια. Χαρακτηριστικές, πάντως, παραμένουν οι παραπάνω από μία και δύο περιπτώσεις που είχε εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με τους δικηγόρους της να την γλυτώνουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Julia Koch
43,2 δισ. δολάρια

Η σύζυγος του ιδιαίτερου κ. Koch

Το επίθετο «Koch» στην Αμερική είναι συνδεδεμένο με τον πλούτο πέρα από κάθε περιγραφή αλλά και τα εκατομμύρια δωρεών στο Ρεπουμπλικανικό Σώμα. Οι David και Charles Koch, ιδιοκτήτες της παντοδύναμης βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, υπολογίζεται πως έχουν δώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στο αγαπημένο τους κόμμα, πιέζοντας να συνεχιστεί όσο γίνεται πιο πειστικά η μετακίνηση της χώρας στα δεξιότερα της δεξιάς. Ωστόσο, ο πιο εξωστρεφής από τους δύο, ο David, σταμάτησε να επιζητά επιτακτικά πράγματα τον Αύγουστο του 2019, όταν και έφυγε από τη ζωή. Η περιπέτεια με την υγεία του τα τελευταία χρόνια είχε παραδεχθεί πως τον έκανε να χρηματοδοτήσει με εκατομμύρια δολάρια την ιατρική έρευνα. Για τις δωρεές του στην τέχνη ευθύνεται η γυναίκα του, Julia Koch. Τη γνώρισε σε ένα blind date τον Ιανουάριο του 1991. Δεν υπήρξε συνέχεια, αλλά ξανασυναντήθηκαν σ’ ένα πάρτι μετά από έξι μήνες, όπου και «συνδέθηκαν». Παντρεύτηκαν το 1996, εποχή όπου η Julia δούλευε ως βοηθός του σχεδιαστή μόδας Adolfo και ανάμεσα στις δουλειές που είχε κάνει ήταν να ντύνει την πρώην πρώτη κυρία Nancy Reagan. Σταμάτησε να εργάζεται το 1993, όταν επέτρεψε στον εαυτό της να «επιστρέψει στα ‘50s» όπως δηλώνει, και να γίνει μία καλή νοικοκυρά. Η Julia και τα τρία παιδιά της, όλα κάτω από 25 ετών, απέκτησαν το 42% της Koch Industries (τα ετήσια έσοδά της υπολογίζονται περίπου στα 110 δισ. δολάρια) μετά το θάνατο του David, κάτι που της επιτρέπει να συνεχίσει τις δωρεές, έχοντας χρηματοδοτήσει από το Lincoln Centre και το Metropolitan Museum of Art μέχρι το Smithsonian Museum of Natural History.

MacKenzie Bezos
35,6 δισ. δολάρια

Δυνατή μετά το διαζύγιο

Ιανουάριος 2019, λίγες μέρες πριν από τα 49α γενέθλιά της, και η MacKenzie Bezos βλέπει να εκδίδεται και επίσημα το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, μετά από 25 χρόνια έγγαμου βίου. Στις 4 Απριλίου και στο μοναδικό της μέχρι σήμερα tweet, θα πει πως αισθάνεται «ενθουσιασμένη» για τα σχέδιά της και «ανυπομονεί για το τι θα ακολουθήσει». Αυτό που μόλις είχε προηγηθεί, βέβαια, ήταν τα 36 δισ. δολάρια από το μοίρασμα της περιουσίας. Στα χαρτιά του διαζυγίου δήλωνε χαρούμενη που έδινε στον πρώην άντρα της το 75% των μετοχών της Amazon, αυτόν που ερωτεύτηκε όταν προσλήφθηκε στα ’90s στο hudge fund D.E. Shaw, όπου o Bezos ήταν ήδη αντιπρόεδρος. Κάθε μέρα άκουγε το γοητευτικό του γέλιο από το διπλανό γραφείο. Ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα και του ζήτησε να βγουν έξω για φαγητό. Θα αρραβωνιαστούν μετά από 3 μήνες και θα παντρευτούν μετά από άλλους τρεις. Ο Bezos είχε δηλώσει στη Vogue πως «η γυναίκα μου είναι ευρηματική, έξυπνη και όμορφη, αλλά είχα την τύχη να έχω δει το βιογραφικό της πριν την συναντήσω και έτσι ήξερα ακριβώς ποια ήταν η SAT βαθμολογία της». Η Bezos υποστήριξε τον Bezos όταν ξεκίνησε τον online κολοσσό του όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και χρηματικά, με ένα «αδιευκρίνιστο» χρηματικό ποσό. Ο Bezos, από την άλλη, έπλενε τα πιάτα κάθε βράδυ («το πιο σέξι πράγμα που μπορώ να κάνω») και την έντυνε γνωρίζοντας ακριβώς τι την κολακεύει. Τώρα ο Jeff τα κάνει για άλλη και η MacKenzie ανυπομονεί για το μέλλον…

Beate Heister
35,4 δισ. δολάρια

Το discount «πληρώνει»

Η Beate Heister και ο Karl Albrecht Jr. είναι τα παιδιά του Karl Albrecht Sr. και κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας που απέκτησε ο πατέρας μαζί το θείο τους. Ξεκίνησαν πριν από πολλές δεκαετίες από ένα μικρό γωνιακό μπακάλικο στην πόλη του Έσεν και κατέληξαν να δημιουργήσουν την παγκόσμια αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi. Ο γίγαντας του retail χωρίστηκε το 1961 από τα δύο αδέλφια σε δύο αυτόνομες εταιρείες, την Aldi Süd, της οποίας σήμερα ηγούνται οι Heister και Albrecht, και την Aldi Nord (της ανήκει και η αμερικανική αλυσίδα Trader Joe’s), η οποία έχει περάσει στα χέρια των κληρονόμων του θείου Theo. H Heister, μαζί με τον άντρα της, Peter Heister, αλλά και το γιο τους, Peter Max Heister, είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου και διάσημοι για τη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ζωής που έχουν επιλέξει («το όνομα “Albrecht” απαιτεί έναν σεμνό τρόπο ζωής είναι από τα motto της φαμίλιας). Η οικογένεια, με τα συνολικά έξι παιδιά, προσέχει πάντα να μη δίνει ευκαιρία στους δημοσιογράφους για σχόλια και φωτογραφίες, ενώ δεν θα δει κανείς πουθενά άρθρα του στυλ «πού ξοδεύει την αμύθητη περιουσία της η Beate Heister». Η 68χρονη Ηeister δεν έχει εργαστεί στην εταιρεία, σε αντίθεση με τον Karl Jr., που πέρασε από πολλές θέσεις μέχρι που αποσύρθηκε για να αντιμετωπίσει -με επιτυχία- μία διάγνωση καρκίνου. Ο σύζυγος και τα παιδιά της Beate μαζί με τη γυναίκα του Karl Jr., Gabriele Mertes, πιστεύεται πως έχουν και εκείνοι μέρος της περιουσίας του «discount» κολοσσού.

Jacqueline Mars
29 δισ. δολάρια

Η πιο «γλυκιά» περιουσία

Ναι, το Mars είναι αυτό που υποψιάζεστε. Πρόκειται για το διάσημο όνομα της μπάρας σοκολάτας που πωλείται από το μακρινό 1932 και επίθετο φυσικά της Jacqueline Mars, κόρης του Forrest Edward Mars και εγγονής του Frank C. Mars, ιδρυτών της αμερικανικής εταιρείας Mars Incorporated, που εκτός από τις Mars γεμίζει τα ράφια των καταστημάτων με ορισμένα από τα πιο διάσημα γλυκά στην Αμερική, βλέπε Skittles, M&Ms, Starburst και Snickers. H 80χρονη Αμερικανίδα δεν κατέχει πλέον κάποια επίσημη θέση στην εταιρεία, της οποίας υπήρξε Food Product Group President από το 1982 μέχρι το 2001, όταν και αποχώρησε. Η κάτοχος πτυχίου στην ανθρωπολογία, Mars, παντρεύτηκε δύο φορές, έχει τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο και από τις διάφορες ασχολίες της βρίσκει πιο ικανοποιητική την ενασχόλησή της με μία φάρμα βιολογικών προϊόντων, την οποία προστατεύει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Land Trust of Virginia. H Mars μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και είναι μετρημένες οι συνεντεύξεις που έχει δώσει. Η μία και μοναδική φορά που η Mars απασχόλησε παραπάνω τα media ήταν όταν το 2013 ενεπλάκη σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Νότια Βιρτζίνια, που προκάλεσε το θάνατο μίας 86χρονης γυναίκας που δεν φορούσε ζώνη, ενώ η οδηγός του minivan που χτύπησε έχασε το παιδί που κυοφορούσε. Η Mars παραδέχθηκε την ενοχή της και, όπως αποκάλυψε, κοιμήθηκε την ώρα της οδήγησης, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το minivan που μετέφερε έξι άτομα. Δεν ασκήθηκαν μηνύσεις, με τη Mars να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την κάλυψη των ζημιών.

Yang Huiyan
25,9 δισ. δολάρια

Η πλουσιότερη γυναίκα στην Κίνα

Εδώ και έξι χρόνια φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες της Κίνας. Και πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία και Νο.7 στον κόσμο. Μία διπλή διάκριση, που όσο μετρημένη και συγκροτημένη μοιάζει η μόλις 38χρονη Yang Huiyan, σίγουρα θα αποτελεί μία μοναδική τονωτική ένεση στο “ego” οποιουδήποτε. Η Huiyan δεν κάθησε δίπλα στην προεδρική καρέκλα του πατέρα της, αυτοδημιούργητου μεγιστάνα, Yang Guoqiang, χαριστικά, αλλά επειδή το άξιζε και το «κέρδισε», όπως λένε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκεί όπου έπαιρνε μέρος από την εποχή της εφηβείας της. Η νεότερη δισεκατομμυριούχος της Κίνας κατέχει το 57% της Country Garden Holdings, ενός κολοσσού του real estate. Η Yang ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 2005, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Δύο χρόνια αργότερα και στα 25 της, ο πατέρας της θα της μεταφέρει το 70% της εταιρείας και θα την κάνει αντιπρόεδρο τον Μάρτιο του 2012. Αν και αποφεύγει τη δημοσιότητα, τις πρώτες τέσσερις μέρες του 2018 ήταν το πιο hot νέο στα οικονομικά media παγκοσμίως, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει 2 δισ. δολάρια από το τρελό ράλι των μετοχών της εταιρείας. Τρομερά αφοσιωμένη στη δουλειά της, η Yang έχει αναλάβει να εκσυγχρονίσει την εικόνα της εταιρείας στο εξωτερικό, ενώ είναι πρόεδρος και της Bright Scholar Education Holdings, εταιρείας που λειτουργεί πάνω από 50 σχολεία στην Κίνα, κυρίως διεθνή, δίγλωσσα αλλά και νηπιαγωγεία. Είναι παντρεμένη από το 2006 με τον Cheng Chong, με τον οποίο γνωρίστηκαν σ’ ένα ραντεβού στα τυφλά.

Laurene Powell Jobs
22,4 δισ. δολάρια

Στο πλευρό ενός μύθου

Βρισκόμαστε στο 1989 και η Powell Jobs παρακολουθεί μια διάλεξη στο Στάνφορντ. Θα πιάσει κουβέντα με τον άντρα που κάθεται δίπλα της. Μετά από λίγο εκείνος θα σηκωθεί και θα συστηθεί στο κοινό ως ο καλεσμένος ομιλητής, Steve Jobs. Την ίδια μέρα, θα ακυρώσει ένα σημαντικό επαγγελματικό δείπνο για να βγει ραντεβού μαζί της. Θα παντρευτούν το 1991 και θα μείνουν μαζί μέχρι το θάνατο του Jobs το 2011. «H προσωπική του κληρονομιά σε μένα και στα παιδιά είναι εκείνη του σύζυγου και του πατέρα και μας λείπει κάθε μέρα», θα δηλώσει σε συνέντευξή της. Με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά και τις πολιτικές επιστήμες και προϋπηρεσία στη Wall Street, η γυναίκα που είχε γράψει ένα memo για το μεγαλείο της ανωνυμίας, βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με 5,5 εκατ. μετοχές της Apple και 7,3 ποσοστό από τη Walt Disney, κάτι που αυτομάτως σήμαινε πως ήταν η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στην Αμερική και η πέμπτη στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Το μεγαλύτερο project της 56χρονης Jobs θεωρείται μέχρι σήμερα ο κοινωνικός οργανισμός Emerson Collective που εδώ και 15 χρόνια προσπαθεί να αλλάξει την Αμερική μέσα από την αλληλεγγύη, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης, μετανάστευσης, περιβάλλοντος, δημοσιογραφίας και υγείας. Δίνοντάς του τον τίτλο από τον αγαπημένο της συγγραφέα, Ralph Waldo Emerson, το project πήρε μία μικρή αναβολή για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της και να φροντίσει το σύζυγό της όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας του. Πλέον συνεχίζει πιο δυνατά όσο ποτέ το φιλανθρωπικό της έργο, επενδύοντας για παράδειγμα 50 εκατ. δολάρια σε ένα project που θα φέρει μια νέα τεχνολογική προσέγγιση στην εκπαίδευση.

Susanne Klatten
20,6 δισ. δολάρια

Στην κορυφή χάρη στην BMW

«Πολλοί πιστεύουν πως καθόμαστε μόνιμα σε ένα γιοτ στη Μεσόγειο»… Με αυτή τη δήλωση η Sussane Klatten θέλησε να τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη την παρανόηση που επικρατεί πως εκείνη και ο αδελφός της, Stefan Quandt, ιδιοκτήτες της μισής περιουσίας του brand ΒMW AG και φυσικά πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γερμανία, ζουν μια ανέμελη ζωή. Μίλησαν για το βάρος που συνεπάγεται ο πλούτος τους, αλλά και τη ζήλια που αυτή προκαλεί στον κόσμο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξομολόγηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ένα κύμα από δηλητηριώδη σχόλια στο Twitter. Στη συνέντευξη πάντως συμφωνεί με τον αδελφό της (ελαφρώς πιο… φτωχός από εκείνη κατά δύο δισ.) πως το κίνητρό τους δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ευθύνη να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία, μία σαφώς πιο αγχωτική αποστολή. Η ζωή της 57χρονης Klatten έχει σημαδευτεί από δύο σαφέστατα πιο άβολες στιγμές. Στα 16 της η αστυνομία είχε καταφέρει να αποτρέψει μία απαγωγή εκείνης και της μητέρας της Johanna, γεγονός που έγινε πρωτοσέλιδο στη Γερμανία, ενώ έκτοτε έκανε την Klatten μοναχική, με τις συνεντεύξεις της να είναι σπάνιες. Το 2007, ο διάσημος Ελβετός playboy Helg Sgarbi αφού την αποπλανήσει, θα την εκβιάσει, απειλώντας την πως θα δημοσιοποιήσει τη σχέση τους αν δεν του δώσει εκατομμύρια. Η υπόθεση ονομάστηκε «ο ζιγκολό εναντίον της δισεκατομμυριούχου», με την Klatten να είναι παντρεμένη πλέον από το 1990 με τον Jan Klatten, όταν τον γνώρισε ως εκπαιδευόμενη στην BMW, με το όνομα “Kant” ώστε να παραμένει άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Τελικά, ο Sgarbi καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για εκβιασμό, με το θέμα να παραμένει στον «αφρό» για μεγάλο διάστημα.

Charlene de Carvalho-Heineken
15,5 δισ. δολάρια

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Κλασικό παράδειγμα πώς αλλάζει η ζωή σου μέσα σε μία μέρα… Τον Ιανουάριο του 2002, η Charlene de Carvalho-Heineken έδινε το «παρών» στην κηδεία του πατέρα της, Freddy Heineken, ιδρυτή της πασίγνωστης εταιρείας ζυθοποιίας. Μέσα σε μία εβδομάδα έπρεπε να αποφασίσει εάν θα άφηνε το Λονδίνο και τη ζωή μίας νοικοκυράς που προσέχει τα πέντε παιδιά της και να αποδεχθεί το 25% της εταιρείας που της άφηνε ο πατέρας της -μέχρι τότε είχε στην κατοχή της μόλις… μία, αξίας 25 ευρώ- και να μετατραπεί σε μία βραδιά μία leader επικών διαστάσεων, χωρίς να έχει την παραμικρή εμπειρία από επιχειρήσεις. Το ακόμα πιο δύσκολο όλων ήταν πως θα έπρεπε να βγει από το καβούκι της. Δεν χρειάστηκε καν να περάσει εβδομάδα και η απίστευτα ντροπαλή και διόλου κακομαθημένη Charlene Heineken («δεν μας πήγαιναν σοφέρ στο σχολείο»), θα αποδεχθεί τον νέο της ρόλο να αναλάβει την εταιρεία που τότε μετρούσε ετήσια έσοδα 9,3 δισ. δολάρια. Αφού κατάφερε να συνηθίσει το γεγονός πως το όνομά της ήταν σε κάθε καφέ, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, για να μάθει απ’ έξω και ανακατωτά ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα παρακλάδια της δυναστείας. Ο άντρας της, Michel de Carvalho, πρώην σκιέρ, πρωταγωνιστής στο μυθικό φιλμ Λόρενς της Αραβίας (!), αντιπρόεδρος στη Citigroup, και executive director στη Heineken, την αποκαλεί «το αφεντικό» μου. Αυτό που ανέδειξε τη δύναμη της Heineken σε ανερχόμενες αγορές όπως η Νιγηρία ή το Βιετνάμ κάνοντας τη διαφορά. Όχι άσχημα για μία γυναίκα που ο πατέρας της απλά ονειρευόταν να παντρευτεί έναν όμορφο ψηλό Ολλανδό και να μένει στο διπλανό διαμέρισμα για πάντα…

Πηγή: www.businessnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο