Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πόρτο Ράφτη – Προσαγωγή υπόπτου

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές το βράδυ στο Πόρτο Ράφτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαμολιά.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή προκλήθηκε πανικός στους κατοίκους καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Οι Αρχές λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση κατοικιών ενώ όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα irafina.gr έχει προσαχθεί ένας ύποπτος μετά από υπόδειξη κατοίκων.

Υπό μερικό έλεγχο

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή μολονότι συνεχίζουν, εκτός από τις φλόγες, να αντιμετωπίζουν και τον ισχυρό άνεμο.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Έχει πλέον αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Πήρε γρήγορα διαστάσεις

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε η κινητοποίηση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής για να αντιμετωπιστούν οι πύρινες εστίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε μια ή δύο εξοχικές κατοικίες, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από επίσημες πηγές.

Η καταγραφή των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More