Οριακή η μείωση των «φεσιών» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιούνιο

Προεκλογικά η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα «φρέναρε», όπως δείχνουν στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες εμφάνισαν τον Ιούνιο οριακή μείωση και διαμορφώθηκαν στα 2,179 δισ. ευρώ από 2,182 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου που διαμορφώθηκαν στα 493 εκατ. ευρώ, από 487 εκατ. ευρώ που ήταν τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι οφειλές των υπουργείων παρέμειναν τον Ιούνιο στα 64 εκατ. ευρώ, αμετάβλητες σε σχέση με το Μάιο.

Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν από 602 δισ. σε 594 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ αύξησε τα χρέη του από 196 εκατ. ευρώ τον Μάιο σε 200 εκατ. ευρώ το τέλος του περασμένου μήνα.

Tα νοσοκομεία αύξησαν τα χρέη τους από 531 εκατ. ευρώ, στα 546 εκατ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ από 309 εκατ. ευρώ μειώθηκαν στα 275 εκατ. ευρώ.

Οι οφειλές λοιπών νομικών προσώπων μειώθηκαν στα 213 εκατ. ευρώ από 226 εκατ. ευρώ το Μάιο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More