ΟΣΕΘ: Σε ετοιμότητα για τη ενσωμάτωση νέων γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Με ευρεία τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε την Παρασκευή 3 Απριλίου το ΔΣ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου με σειρά θεμάτων για την παροχή έργου της συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Ξέχωρα από τη γενικότερη απαγόρευση μετακινήσεων, τις οδηγίες και την ανάγκη για τήρηση συγκεκριμένου αριθμού επιβατών και αποστάσεων μεταξύ τους στα Μ.Μ.Μ., ο ΟΣΕΘ προχωρά και προετοιμάζεται με γρήγορα βήματα ώστε στο προσεχές διάστημα –ακόμη και πριν χαλαρώσουν τα μέτρα εναντίον της διασποράς του κορωνοϊού-, να εγκατασταθεί, να βελτιωθεί και να παρέχεται με τον καλύτερο τρόπο η συγκοινωνία τόσο των (25) γραμμών που παραχωρήθηκαν με σύμβαση πρόσφατα στα ΚΤΕΛ από τον ΟΑΣΘ για (2) χρόνια με (120) νέα οχήματα και περισσότερα από δυο χιλιάδες (2000) καθημερινά δρομολόγια.

«Με νέα τηλε-σύσκεψη επιβεβαιώθηκε σήμερα η ετοιμότητα, η διάθεση συνεργασίας, η σταδιακή απαραίτητη έναρξη εγκατάστασης της τηλεματικής, ενώ συγκροτήθηκαν και εγκρίθηκαν οι διαδικασίες Πιστοποιήσεων του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, ύψους περίπου 22 εκ ευρώ το χρόνο, σε συνεργασία με Ανεξάρτητη Ελεγκτική Εταιρεία ώστε, μόλις ενταχθούν και οι υπόλοιπες (14) γραμμές (Σίνδος, Ιωνία, Ωραιόκαστρο, Μάλγαρα, Κουφάλια, Καλλιθέα, Λαγκαδά, Μελισσοχώρι), να ανακουφιστούν περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι των περιοχών αυτών, σε σύμπραξη με τον ΟΑΣΘ και τα εμπλεκόμενα ΚΤΕΛ -τους υπευθύνους των οποίων ευχαριστούμε- και με τη στήριξη των οικονομολόγων και συγκοινωνιολόγων μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που διανύουμε θα ενσωματωθούν αρχικά οι γραμμές της ΔΕ Καλοχωρίου και εξωτερικών περιοχών του Ευόσμου και μέσα στην ερχόμενη (Μ. Εβδομάδα) οι γραμμές της Σίνδου, των Μαλγάρων και των Κουφαλίων.

Η διαδικασία της απόλυτα οργανωμένης εργασίας εξ αποστάσεως και εγκρίσεως των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας από πλευράς του ΟΣΕΘ αποτελούν το απαραίτητο βήμα για να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες των παρόχων συγκοινωνίας, ανακουφίζοντας το επιβατικό κοινό, τηρώντας ταυτόχρονα τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More