ΟΤΕ: Συνεχίζουν τον διάλογο για τη ΣΣΕ διοίκηση-εργαζόμενοι

Τη συνέχιση του διαλόγου για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποφάσισαν σήμερα διοίκηση και Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ,κατά την πρώτη ημέρα των σχετικών συζητήσεών τους μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ομίλου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησής της προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, παρά το γεγονός ότι «το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους». Ωστόσο, αν και αναγνωρίζει πως η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη κι ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος, επισημαίνει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Είναι προς όφελος όλων να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Από την πλευρά της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία της πρότασής της για την υπογραφή ΣΣΕ, δηλαδή διάρκεια τριών ετών με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, πραγματικές αυξήσεις για όλους και υπογραφή ΣΣΕ στην COSMOTE E-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές. Σημειώνει πως η διοίκηση της εταιρείας «για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από έναν χρόνο, πρότεινε αύξηση 3,5% για τους νέους συναδέλφους, και 35ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς. Επίσης, για πρώτη φορά δεν απέρριψε κατηγορηματικά την υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE».

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δηλώνει πως, αν και η νέα πρόταση της διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των εργαζομένων, αυτοί καλωσορίζουν την επιστροφή της εταιρείας σε έναν γόνιμο διάλογο και αναμένουν την επόμενη συνάντηση με αίσθημα ευθύνης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More