Ο Α. Γεωργιάδης στη συνεδρίαση του ΠΕΣΚΜ – Δείτε τι συζήτησαν (ΦΩΤΟ)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει του 4oυ Thessaloniki Summit. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το μεσημέρι στις 16.00 παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Παντελάτος

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Τον Άδωνι Γεωργιάδη καλωσόρισε ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης.

Στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης, ο υπουργός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που έλαβε από τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως συμφωνεί και αποτελεί σωστή κίνηση η ίδρυση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου. Από τη δική της μεριά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ζήτησε από τον υπουργό την επαναφορά των οδοιπορικών για την κάλυψη των δαπανών με την απάντηση του υπουργού να είναι θετική και ότι θα συνομιλήσει και με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφώνησε στο άκουσμα μίας ιδέας να ενταχθούν στα επιμελητήρια και τα αγροτικά.

”Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο επιμελητήριο με καινοτόμες δράσεις και εξωστρέφεια” είπε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς, ζήτησαν τη στήριξη των μικρών περιφερειακών επιμελητηρίων. Ακόμη στη συζήτηση προτάθηκε το πως μπορεί να εξοικονομηθεί ένα συγκεκριμένο ποσό για το σκοπό αυτό. Η πρόταση αφορούσε τη δέσμευση να της τάξεως του 1% ενός πόρου από την Κεντρική Ένωση, για να στηρίξει τα μικρά περιφερειακά επιμελητήρια στην πράξη.

Κατά την έξοδο του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτησε και φωτογραφήθηκε με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της ομάδας Ζ, όπου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.

Στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, εντάσσονται το Επιμελητήριο των Επαγγελματιών, των Εμπόρων και Βιομηχάνων και των Βιοτεχνών. Κύριος σκοπός του είναι να συντονίζει τη δράση των επιμελητηρίων της περιφέρειας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More