Ο Ζέρβας, οι μητσοτακικοί και οι καραμανλικοί

Υπάρχει κάτι στο οποίο συγκλίνουν εσχάτως οι μητσοτακικοί της Θεσσαλονίκης με τους καραμανλικούς. Ο λόγος για τη στήριξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, όπου φαίνεται ότι και οι δύο ομάδες της τοπικής ΝΔ συμπίπτουν απόλυτα.

Οι λόγοι πολλοί. Οι μητσοτακικοί γιατί απογοητεύτηκαν από την πορεία του εκλεκτού τους Νίκου Ταχιάου, στον οποίο είχαν επενδύσει πολλά και ο οποίος θεωρείται του πολύ στενού μητσοτακικού στρατοπέδου της πόλης. Όμως η ήττα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά και η σταδιακή αποστασιοποίηση του κ. Ταχιάου από τα δημοτικά πράγματα έφερε ένα κομμάτι των μητσοτακικών κοντά στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ενας από αυτούς είναι και ο γαλάζιος πρόεδρος της Διοικούσας, Τάσος Σπηλιόπουλος, που προεκλογικά στήριξε την υποψηφιότητα Ταχιάου, αλλά μετεκλογικά δείχνει να έχει αλλάξει ρότα.

Φυσικά τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έσπευσε να συγχαρεί, αλλά και να συνεργαστεί με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Προσθέστε σε όλα αυτά και τους μητσοτακικούς που ακόμη και προεκλογικά είχαν στηρίξει (επισήμως ή ανεπισήμως) τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και η εικόνα συμπληρώνεται.

Μετεκλογικά τώρα στο άρμα του Ζέρβα φαίνεται ότι ανεβαίνουν και οι καραμανλικοί της Θεσσαλονίκης. Καθόλου τυχαία δε θεωρείται εδώ η συνάντηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ το γεγονός ότι ο Ζέρβας αποστασιοποιήθηκε πολύ από τη θητεία του Γιάννη Μπουτάρη του δίνει επιπλέον πόντους στους φίλους του πρώην πρωθυπουργού. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι καραμανλικοί της πόλης ούτε ζωγραφιστό δε θέλουν να βλέπουν τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οποτε τα δύο γαλάζια εσωκομματικά μπλοκ συγκλίνουν απόλυτα….

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More