Ο Ν. Ταχιάος για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας: Δεν την υποστηρίζω

Την απόφαση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να πεζοδρομήσει την οδό Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι κάτω από την Τσιμισκή, και τις συνεργασίες που θα προκύψουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης σχολιάζει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος υπογραμμίζει πως ο ίδιος δεν υποστηρίζει την πεζοδρόμηση και σημειώνει πως από την προεκλογική ήδη περίοδο είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, προσθέτει πως “κάθε διοίκηση έχει το δικαίωμα να κάνει πράξη το πρόγραμμά της μέχρι την τελευταία στιγμή της παραμονής της στα πράγματα. Αυτό δεν συνέβη και το 2010 με την ανάπλαση της παραλίας;”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν θα ήθελε να είναι “συνεργός σε μία προσωποκεντρική αναμέτρηση της επερχόμενης με την απερχόμενη διοίκηση”.

Αναφορικά με τις συνεργασίες που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ταχιάος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Ξεκαθαρίζω ότι συνεργασίες εννοούνται μόνο υπό πολιτικό ή/και προγραμματικό πρίσμα και όχι ως χώρος διανομής αξιωμάτων. Κι επίσης, παρά την καλοπροαίρετη διαθεσιμότητά μου, αυτές έχουν όρια που συνεπάγονται όρους, ακόμα και για πρόσωπα. Ποιος θέλει τον αχταρμά που θα καταλήξει σε διοίκηση “μαλλιά – κουβάρια”;”.

Συμπληρώνει επίσης πως “επειδή πριν από λίγες ημέρες άκουσα στη βουλή την κυρία Νοτοπούλου να διερωτάται εάν η Νέα Δημοκρατία θα μου δώσει εντολή να συγχωνεύσω την παράταξή μου με αυτήν του εκλεγέντος δημάρχου, τη δικαιολογώ γιατί δεν με γνωρίζει, όπως δεν ξέρει και τον Μητσοτάκη”.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Ταχιάου:

Παραμονή Παναγίας, θα μου πείτε, ακόμα και στον κλιματισμό του γραφείου σου, που την βρίσκεις την όρεξη να γράφεις “σεντόνια” και που να βρούμε κι εμείς την όρεξη να σε διαβάσουμε την ώρα του ρεμβασμού στην παραλία; Λογικό, αλλά νομίζω ότι απέδειξα προεκλογικά ότι δεν θέλω να αφήνω εκκρεμότητες ή παρερμηνείες. Στο θέμα λοιπόν, καθώς έρχεται η ώρα των αποφάσεων και νυν εστίν:

– Δεν υποστηρίζω την πεζοδρόμηση του κάτω της Τσιμισκή τμήματος της Αγίας Σοφίας και άρα η βάση του προηγουμένου post μου δεν ήταν αυτή. Αν θυμούμαι καλά, στις εκλογές ήμουν ο μόνος που έκανα σχετικές αναφορές με ξεκάθαρες επιφυλάξεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, που αποτελούν πρωτίστως πολεοδομικές επεμβάσεις σε περιοχή μεικτών χρήσεων. Κι επίσης, σε όλη την θητεία Μπουτάρη δεν άκουσα από κανέναν σοβαρές αντιρρήσεις για αυτές.

– Υποστηρίζω όμως ότι κατ’ αρχήν, κάθε διοίκηση έχει το δικαίωμα να κάνει πράξη το πρόγραμμά της μέχρι την τελευταία στιγμή της παραμονής της στα πράγματα. Αυτό δεν συνέβη και το 2010 με την ανάπλαση της παραλίας; Για να πεισθεί ο Μπουτάρης να υπαναχωρήσει από το νόμιμο δικαίωμά του να υπογράψει μία σύμβαση που ήρθε ως αποτέλεσμα μίας δημοπρασίας, θα ήταν ορθότερο να διαφανεί σε κλίμα συναίνεσης, πως μια πλειοψηφία του επομένου δημοτικού συμβουλίου είναι επιφυλακτική έως και αρνητική προς το έργο. Ειδάλλως και με δεδομένη τη συνύπαρξη στην ίδια διοίκηση και το ίδιο δημοτικό συμβούλιο, όσων επέλεξαν πριν λίγες ημέρες να ανεβάσουν τους τόνους, το σκηνικό μοιάζει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όταν λοιπόν μίλησα για «κυνήγι μαγισσών» αυτό εννόησα. Ότι δεν θα ήθελα να είμαι συνεργός σε μία προσωποκεντρική αναμέτρηση της επερχόμενης με την απερχόμενη διοίκηση.

– Και επιμένω ότι μία τέτοια προσέγγιση δίνει και το στίγμα για το βαθμό διαθεσιμότητας για τις συγκλίσεις που απαιτούνται για το αύριο του δήμου και κυρίως της πόλης. Με προνουντσιαμέντα θα διοικηθεί η πόλη; Σε ό,τι με αφορά, ξεκαθαρίζω ότι συνεργασίες εννοούνται μόνο υπό πολιτικό ή / και προγραμματικό πρίσμα και όχι ως χώρος διανομής αξιωμάτων. Κι επίσης, παρά την καλοπροαίρετη διαθεσιμότητά μου, αυτές έχουν όρια που συνεπάγονται όρους, ακόμα και για πρόσωπα. Ποιος θέλει τον αχταρμά που θα καταλήξει σε διοίκηση “μαλλιά – κουβάρια”;

– Τέλος, επειδή πριν από λίγες ημέρες άκουσα στην βουλή την κυρία Νοτοπούλου να διερωτάται εάν η Νέα Δημοκρατία θα μου δώσει εντολή να συγχωνεύσω την παράταξή μου με αυτήν του εκλεγέντος δημάρχου, την δικαιολογώ γιατί δεν με γνωρίζει, όπως δεν ξέρει και τον Μητσοτάκη. Κυρίως, δεν κατανοεί πως κτίζονται αμοιβαία σοβαρές σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων. Συνιστώ λοιπόν σε όσους πιθανολογούν το ίδιο, να επιχειρήσουν να επικεντρώσουν την στρατηγική τους σε αυτό το τελευταίο.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More