Ο ΟΑΣΘ ζητά 85 εκατ. ευρώ από τον “Ηρακλή” – Τι απαντά η εταιρεία

Την κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “Ηρακλής”, μέχρι το ποσό των 76.307.818,56 ευρώ, που αφορά στο 80% των εισφορών του ελληνικού δημοσίου στον ΟΑΣΘ για τα έτη 2010-2016, ζητά μεταξύ άλλων η διοίκηση του οργανισμού, με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και την αγωγή, που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Στέλιος Παππάς γνωστοποίησε χθες ότι «η διοίκηση του οργανισμού κατέθεσε τρία δικόγραφα κατά του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “Ηρακλής”, στο πλαίσιο των διαδικασιών εκκαθάρισης που πραγματοποιείται και βρίσκεται στο τελικό της στάδιο».

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει ήδη προσφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υπέρογκες, όπως επισημαίνει, κρατικές ενισχύσεις που λάμβανε ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ τα προηγούμενα χρόνια και “σε συνέχεια αυτής της προσφυγής δρομολογήθηκαν και οι απαραίτητες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως είχε προαναγγελθεί” επισήμανε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητείται να εκδοθεί απόφαση για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού «Ηρακλής».

Με αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζει ότι στη διάρκεια της διαδικασίας της έρευνας, προέκυψε ότι το κεντρικό κτίριο και τα αμαξοστάσια που εμφανίζονται ως ιδιοκτησία του συνεταιρισμού «Ηρακλής», «ενοικιάζονταν στον ΟΑΣΘ με χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 100% του εύλογου τιμήματος» επισήμανε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας «με βάση την αναγωγή που έγινε, προκύπτει ότι ο οργανισμός κατέβαλλε κατά 10.802.401,97 ευρώ περισσότερα από ότι θα έπρεπε να καταβάλλει εάν η χρέωση των μισθωμάτων δεν ήταν καταχρηστική».

Αναλυτικά η απάντηση της εταιρείας “Ηρακλής”

“Ο κύριος Παππάς, αφού στη διετή του θητεία κατέστησε αφόρητη την καθημερινότητα του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης με την πλήρη απαξίωση του έμψυχου και άψυχου δυναμικού του ΟΑΣΘ αποδίδοντάς την σε «δολιοφθορές» και συνωμοσίες, τώρα προσβάλλει και τη νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων.

– Καταγγέλλει τον Συνεταιρισμό ΗΡΑΚΛΗ ότι απαιτεί από τον ΟΑΣΘ υπέρογκα μισθώματα, ενώ ο ίδιος υπέγραψε ανεπιφύλακτη επιστολή επιβεβαίωσης των οφειλομένων ποσών ως Πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

– Διατυμπανίζει ότι ο ΟΑΣΘ κατέθεσε τρία δικόγραφα, ενώ μέχρι σήμερα κανένα δικόγραφο δεν κοινοποιήθηκε στον Συνεταιρισμό ΗΡΑΚΛΗΣ.

– Ενώ, όπως διατυμπανίζει, κατέθεσε αγωγή κατά του ΗΡΑΚΛΗ διεκδικώντας 11 εκ Ευρώ περίπου ως αποζημίωση για αδικοπραξία (;!), ζητά δέσμευση της περιουσίας του για 76 εκ Ευρώ.

– Διαστρεβλώνει τα γεγονότα προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, να υποχρεωθεί να πληρώσει στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα υπέρογκο ποσό λόγω κυρώσεων για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Παροτρύνουμε τον κ. Παππά, τις ύστατες αυτές ημέρες της αυθαίρετης και ανεπαρκούς θητείας του, να πληροφορηθεί ότι ο Συνεταιρισμός ΗΡΑΚΛΗΣ προϋπήρχε του ΟΑΣΘ και η δραστηριότητα του ήταν ανεξάρτητη σε σχέση με εκείνη του ΟΑΣΘ.

Και θα αποδείξουμε ενώπιον οποιουδήποτε δικαιοδοτικού οργάνου κληθούμε, είτε αρμοδίου είτε αναρμοδίου, ότι όλες οι συναλλαγές του Ηρακλή με τον ΟΑΣΘ είναι εύλογες,ανταποκρινόμενες στις συνθήκες της αγοράς, κανονικές και ανεπίληπτες.

Για τα βάρη που τυχόν θα επωμιστούν στις πλάτες τους οι φορολογούμενοι εξαιτίας του, τον αφήνουμε στην κρίση τους”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More