Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο “Ελληνικό Παιδικό Χωριό” στο Φίλυρο

Συμβολική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στήριξης στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο έκανε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της παρουσίας του στο δήμο μας, ο Προκόπης Παυλόπουλος περιόδευσε στο Ίδρυμα, όπου φιλοξενούνται πενήντα παιδιά και έστειλε το μήνυμα στήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και του εθελοντισμού.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η πρόεδρος του χωριού Ζωή Δανιηλίδου και ο 10χρονος Κωνσταντίνος, που τον συνόδευσαν στο κτήριο του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε «το σπιτάκι του Απόστολου Φωκά», όπου φιλοξενούνται οκτώ μικρά παιδιά και δύο εθελόντριες, όπου και ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Ιδρύματος για τις δραστηριότητες του παιδικού χωριού, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε μια σύντομη τελετή.

«Καλύπτετε ένα μεγάλο κενό που όφειλε να αναλάβει η πολιτεία. Αν στην Ελλάδα της κρίσης δεν υπήρχαν θεσμοί, όπως το ‘’Ελληνικό Παιδικό Χωριό’’, η οικογένεια και η Εκκλησία, η χώρα μας θα είχε εκραγεί», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε το θεσμό «εστία ελπίδας για το μέλλον». Μάλιστα απευθυνόμενος προς τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα τά κάλεσε «να έχουν δύναμη, να διαβάζουν και να πιστεύουν στις δυνάμεις τους».

Στο τέλος της επίσημης τελετής ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρώτο ιστορικό Λεύκωμα του δήμου μας, που καταγράφει την μακραίωνη ιστορία του, αλλά και το σύγχρονο δυναμικό του παρόν.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Φίλυρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μια σύντομη στάση στα εκπαιδευτήρια «Ελπίδα», όπου δάσκαλοι και μαθητές κρατώντας ελληνικές σημαίες υποδέχτηκαν τον κ. Παυλόπουλο με θερμό τρόπο, τού ευχήθηκαν τα «χρόνια πολλά» και τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More