Ο συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης

Η διαδρομή που αγαπήθηκε και έγινε από τις πιο χαρακτηριστικές της Thessaloniki Walking Tours με τη υπογραφή του Τάσου Παπαδόπουλου.Περιηγούμαστε στη σκοτεινή πλευρά της πρόσφατης ιστορίας και ανασύρουμε νωπές μνήμες. Μυστήριο, δολοφονίες, γωνιές και σημεία που κρύβουν τα δικά τους μυστικά, απώλειες και τραύματα, γίνονται η βάση της πυκνής αφήγησης για μια διαδρομή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένας δολοφονημένος βασιλιάς, Βούλγαροι αναρχικοί, η Φεντερασιόν, εξεγερμένοι καπνεργάτες, οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Τζώρτζ Πολκ, ο Λαμπράκης. Συμβάντα που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης γίνονται σταθμοί σε αυτή τη διαδρομή μνήμης με τις σκοτεινές πλευρές και τις γκρίζες ζώνες. Από την Πλατεία Αριστοτέλους έως το Διοικητήριο και από τον Φραγκομαχαλά ως το Λιμάνι της πόλης μοιραζόμαστε αυτά που άφησε πίσω του ο συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου,2020
Σημείο συνάντησης:
Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου)
Ώρα: 17:00
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες /κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900 & 6944476126

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More