Ο Τραμπ απέλυσε (και) τον Μπόλτον: «Διαφωνούσα με πολλές προτάσεις του»

Την απόλυση του έως χθες συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

“Ενημέρωσα τον Tζον Μπόλτον χθες το βράδυ ότι οι υπηρεσίες του δεν χρειάζονται πλέον στον Λευκό Οίκο. Διαφωνούσα έντονα με πολλές από τις προτάσεις του, όπως και άλλοι στη Διοίκηση και επομένως…” σημείωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε: “ζήτησα από τον Τζον την παραίτησή του, που μού δόθηκε το πρωί. Ευχαριστώ πολύ τον Τζον για την υπηρεσία του. Θα κατονομάσω τον νέο σύμβουλο εθνικής ασφαλεία την επόμενη εβδομάδα”.

Ο ίδιος ο Μπόλτον διέψευσε ότι… παραιτήθηκε το πρωί: “προσφέρθηκα να παραιτηθώ το προηγούμενο βράδυ και ο πρόεδρος Τραμπ είπε, ‘Ας το συζητήσουμε αύριο” ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι έμαθε για την απόφαση του αμερικανού προέδρου μέσω… Twitter.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ακύρωσε μια μυστική συνάντηση που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στο Καμπ Ντέιβιντ με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν, λόγω της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Καμπούλ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Ο Τραμπ διέψευσε πάντως τις πληροφορίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες οι σύμβουλοί του διαφωνούσαν κατηγορηματικά με την πρόθεσή του να οργανώσει αυτή τη συνάντηση στο Καμπ Ντέιβιντ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More