Πένες με χωριάτικη σαλάτα

Μια κρύα μακαρονοσαλάτα, ιδανική και για το lunch box μας.

Ymath2

ΥΛΙΚΑ (για  2 μερίδες)

200 γρ. πένες μικρού μεγέθους (πικολίνι)

λίγο ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

2 μικρά αγγούρια κομμένα σε πολύ λεπτά ημικύκλια

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, τις οποίες μετά κόβουμε στα τέσσερα

1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

7-8 ελιές καλαμών

1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή ρίγανη

200 γρ. φέτα τριμμένη

60 ml ελαιόλαδο

40 ml ξύδι κόκκινο

αλάτι θαλασσινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με περίπου μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τοματίνια, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις πένες, τη ρίγανη, αλάτι κατά βούληση (προσοχή υπάρχει αρκετό αλάτι από τη φέτα που θα προσθέσουμε), λάδι και ξύδι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο