Πέτσας: Θα μειώσουμε φόρους και για τα φυσικά πρόσωπα – Τι είπε για το αφορολόγητο (VIDEO)

Τη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, οι πολίτες έχουν ήδη δει «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πολύ μειωμένα και έχουν νιώσει στην τσέπη τους τι θα πει η μείωση των φόρων στις οποίες είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων, που «παίρνει ένα βραχνά από τα νοικοκυριά», τόνισε: «Αυτό που ξέρουν οι πολίτες είναι ότι εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουν ότι από το 2020 για τα εισοδήματα του 2019 αυτό θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει και η μείωση που αφορά στα φυσικά πρόσωπα,. Αν θα είναι ταυτόχρονη ή όχι θα ήθελα να περιμένουμε λίγο, αλλά άλλο ζήτημα η εξαγγελία και άλλο υλοποίηση στην οποία είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε».

Επίσης ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «το αφορολόγητο θα παραμείνει εκεί όπου βρίσκεται σήμερα». Σημείωσε ωστόσο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθηθεί η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των φορέων και των πολιτών, πριν προχωρήσει σε νομοθέτηση σε τόσο σημαντικά θέματα. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς διαβούλευση αυτές τις ημέρες, ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα.

«Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμοιβόμενων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε. Στόχος είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ο ορθολογικός σχεδιασμός των δράσεων περιφερειακής ανάπτυξης εν όψει του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ 2021-2027.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί στο Μαξίμου συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες, με στόχο τη δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης.

Πηγή: enikos.gr, protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More