Πέτσας: Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ξεκάθαρος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σχετικά με το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, για να μην έχουμε πισωγύρισμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγία Σοφία. «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ισχυρή θέση των τελευταίων ετών», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως αποδείχθηκε πρόσφατα στον Έβρο, αλλά και με τη διεθνή αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και των τουρκολιβυκών μνημονίων. Χαρακτήρισε, πάντως, «σαφέστατα προκλητική» την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως στόχος είναι η προμήθεια 4 εκατομμυρίων εμβολίων για τη γρίπη και η αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε 1.200.

Σχολιάζοντας το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως είναι «τεράστιο το νούμερο, αλλά και η ευθύνη» και έκανε λόγο για ένα συνεκτικό σχέδιο που θα «μεταμορφώσει» την Ελλάδα. «Δεν θα ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα, θα τα επενδύσουμε», τόνισε. Εξήγησε πως θα σχεδιαστεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που θα δώσει την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Προανήγγειλε στοχευμένες παρεμβάσεις στην εστίαση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλή επικοινωνία που υπάρχει με τους φορείς του κλάδου. «Ο τζίρος είναι το ένα στοίχημα για τον κλάδο. Από την άλλη, είναι η απασχόληση, οι τιμές, αλλά και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Σε ό,τι αφορά το Φ.Π.Α. η μείωσή του στο προεκλογικό μας πρόγραμμα δεν αφορούσε μόνο την εστίαση ξεχωριστά ή το κατάλυμα. Ήταν μαζί. Έτσι θα την δούμε στην πορεία με απώτερο στόχο να φτάσει στο 11% για το κατάλυμα και την εστίαση μαζί», ανέφερε.

Επισήμανε επίσης, πως από την 1η Ιουνίου μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και φοροελαφρύνσεις αναμένονται από το 2021. Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε πως «πήγε πίσω λόγω της κρίσης».

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More