Πέφτει η τιμή της βενζίνης, πότε θα δούμε μειώσεις στην αντλία

Την εκτίμηση πως η μείωση της διεθνούς τιμής βενζίνης θα αρχίσει να γίνεται αισθητή στους καταναλωτές από σήμερα και τις επόμενες τρεις ημέρες.

Mε βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μέχρι και χθες στην διεθνή αγορά θα υποχωρήσει σε ποσοστό 8, 5% ενώ ήδη από τις 7 Ιανουαρίου που άρχισε η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών λόγω κορωνοϊού, οι τιμές της βενζίνης στην εγχώρια αγορά έχουν υποχωρήσει κατά 8,5% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 14% από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά 10 λεπτά το λίτρο περίπου και διαμορφώθηκε χθες στο 1, 52 ευρώ το λίτρο έναντι 1, 62 ευρώ το λίτρο στις 7 Μαρτίου.

Oι μειώσεις μεταφέρονται αυτόματα στη χονδρική αγορά, ωστόσο oi μειώσεις στην αντλία θα είναι πιθανότατα μικρές. Η τιμή διύλισης αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις το 26 % της τελικής τιμής, το 68% αντιστοιχεί σε φόρους και 75% στα περιθώρια κέρδους εταιρειών και πρατηρίων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More