ΠΑΜΕ: Μήνυμα στήριξης στον λαό της Βενεζουέλας

Στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της Βενεζούλεας βρίσκεται το ΠΑΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: “Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ-ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και της απόπειρας πραξικοπήματος για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή στη Βενεζουέλα έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Σύμβουλου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζ. Μπόλτον ενάντια στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, που χαρακτήριζε αυτές τις χώρες ως «τρόικα της τυραννίας» και «απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή». Αυτοί που αιματοκυλούν τους λαούς μιλούν υποκριτικά για «δημοκρατία» και «ελευθερία» για να επιβάλουν τα συμφέροντα τους στα πλαίσια των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του λαού της Βενεζουέλας πραγματοποιήθηκε με την ανοιχτή υποστήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ. Επικίνδυνο ρόλο φαίνεται όμως να έχει παίξει και η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που 24ώρα μόλις πριν την απόπειρα πραξικοπήματος συναντήθηκε με εκπρόσωπο των πραξικοπηματιών.

Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός. Χούντες, επεμβάσεις, πολέμοι και προσφυγιά με θύματα τους λαούς.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας από τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη, την Μέρα της Εργατικής Τάξης, του αγώνα για την ανατροπή της εκμετάλλευσης και του ιμπεριαλισμού εκφράζουμε την σταθερή μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και το λαό της Βενεζουέλας, στο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του και το μέλλον του”.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More