Πανελλήνιες 2020: Το 27% έγραψε κάτω απο τη βάση στη Γλώσσα

Βασική επισήμανση είναι ότι επιδόσεις των υποψηφίων σε πολλά μαθήματα είναι χαμηλότερες κατά μέσο όρο συγκριτικά με πέρυσι, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό φροντιστή του ομίλου Πουκαμισάς.

Από την αξιολόγηση των στατιστικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας ανά μάθημα, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων στο πρώτο επιστημονικό πεδίο ανθρωπιστικών σπουδών. Δηλαδή νομικές, ψυχολογίας και φιλολογίας θα κινηθούν πτωτικά.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο των σχολών υγείας, το μάθημα που θα επιφέρει πτώση των βάσεων δεν είναι τελικά η χημεία αλλά η βιολογία. Συγκεκριμένα, πάνω από 18 στο μάθημα της βιολογίας είχαμε πέρυσι το 28,14% των υποψηφίων ενώ φέτος είναι μόλις το 15,21%.

Σε ο,τι αφορά το δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα και με δεδομένο ότι σε αυτά τα δύο πεδία ισχύουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης καθώς ο αριθμός των υποψηφίων είναι οριακά ίσος με τον αριθμό των εισακτέων, αναμένεται να εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσουν πλήρως το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μάθημα της χρονιάς αναδεικνύεται η γλώσσα και η λογοτεχνία στην οποία είχαμε κάτω από τη βάση το 27% των υποψηφίων, έναντι 16% πέρυσι ενώ θεαματική ήταν και η μείωση του αριθμού των αρίστων καθώς πάνω από 16 πέρυσι είχε γράψει το 21% και φέτος μόλις το 6%.

Ο κ. Χατζητέγας εφιστά την προσοχή των υποψηφίων στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, με φθίνουσα σειρά προτίμησης, χωρίς ευθεία σύγκριση με τις βάσεις των προηγουμένων ετών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More