Παπαθεοδώρου: Πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Πολάκη

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης ηχογράφησης της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε ότι «πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Πολάκη».

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε πως «είναι αδιανόητη για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία η παράνομη πράξη συναδέλφου σας να καταγράψει παρανόμως και να διακινήσει επίσης παρανόμως τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κεντρικό τραπεζίτη στο γνωστό ΜΜΕ του Μαξίμου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου όφειλε να «έχει αποδοκιμάσει τον κ. Πολάκη» ενώ πρόσθεσε πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει.

«Σε ποια χώρα θα είχε γίνει μια τέτοιου συμβολισμού και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, άκρως αντιθεσμική για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη χωρίς να έχει υπάρξει από πλευράς υπουργού δικαιοσύνης οποιαδήποτε άμεση αποδοκιμασία;» αναρωτήθηκε.

«Τέτοιου είδους παράνομες πράξεις και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές μόνο σε καθεστώτα Ορμπαν και Μαδούρο συμβαίνουν. Εκβιάζεται κι απειλείται ο κεντρικός τραπεζίτης από έναν υπουργό γνωστό εκβιαστή με κουτσαβάκικες αντιλήψεις και συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις ακόμα και εναντίον νεκρών όπως του αείμνηστου Μπεσκένη. Απολαμβάνει συστηματικά την εύνοια τις αυλής του πρωθυπουργού και την προστασία του κομματικού μηχανισμού – διάβασα την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και ντράπηκα – και κρύβεται κάθε φορά πίσω από βουλευτική ασυλία του κατά τα άλλα επαίσχυντου άρθρου 86 νόμου ευθύνης υπουργών» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου για να συμπληρώσει «θυμίζω είναι ο υπουργός του «όλοι σας και μόνος μου»».

Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ υποστήριξε σε άλλο σημείο αναφερόμενος στον κ. Πολάκη πως είναι ο εκφραστής «των Λούμπεν χαρακτηριστικών της κυβέρνησης» και του «πολιτικού τραμπουκισμού».

«Πραγματικά περιμένω εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης μία δήλωση που θα λέει ότι αποδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές – από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της και έπρεπε να την έχει κάνει ήδη».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κοτζιά – Καμμένου λέγοντας «ο πανικός αυτής κυβέρνησης είναι πλέον ανεξέλεγκτος. Έχει φτάσει πλέον σε σημεία κοινοβουλευτικού παροξυσμού με πρώην υπουργούς να αλληλομηνύονται και να ανταλλάσσουν μηνύματα με φρασεολογία υποκόσμου. Με πρώην υπουργό να καταγγέλλει ότι εκβιάστηκε από άλλον υπουργό και μάλιστα ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Εχουμε άλλους υπουργούς που προπηλακίζουν δημοσιογράφους στον δρόμο. Η πολιτική παρακμή και ο κοινοβουλευτικός εξευτελισμός δεν έχου πάτο Πρόκειται για πολιτικό βούρκο και αυτοί που επωφελούνται είναι τα άκρα και οι αρνητές της δημοκρατίας».

Επανερχόμενος στην υπόθεση Πολάκη και απευθυνόμενος στο κ. Καλογήρου είπε «πρότασή μου κύριε υπουργέ είναι να απατήσετε άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση πολιτικά εκούσια ή ακούσια καταλαβαίνω ότι εμπλέκεστε στη συγκάλυψη ενός σκανδάλου που έχει όλες τις αποχρώσεις της σήψης και παραβιάζει κατάφωρα τους κοινοβουλευτικούς κανόνες και της Δημοκρατίας . Εχει τις αποχρώσεις της σήψης των πολιτικών συμπεριφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για τη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίζει με τον πολιτικό κυνισμό του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More