“Παρέλαση” πρωθυπουργών, υπουργών και ομιλητών στο 4ο Thessaloniki Summit

“Παρέλαση” πρωθυπουργών, υπουργών και ομιλητών αναμένεται στο αυριανό 4ο Thessaloniki Summit που διοργανώνεται από το ΣΒΒΕ στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης.

Οι ομιλητές θα ξεπεράσουν τους 80, ενώ πιο βαριές θεωρούνται οι παρουσίες των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπόικο Μπορίσοφ και Ζόραν Ζάεφ, οι οποίοι θα κλείσουν και την αυριανή πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου με παρεμβάσεις που θα γίνουν το βράδυ.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών, όπου αναμένεται να συζητηθούν και όλα τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν προκύψει ιδιαίτερα από το πρώτο ΟΧΙ που είπε η ΕΕ στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τα λοιπά έχουν προκληθεί και θα μιλήσουν ο νέος Αντιπρόεδρος της ΕΕ και Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επίσης ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Αννα Διαμαντοπούλου και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Κίνας και της Γερμανίας στην Ελλάδα Τζέφρει Πάγιατ, Τσιγουέ Τσανγκ και Ερνστ Ράιχελ, καθώς και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κίρτσος και Εύα Καϊλή.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More