Παρέμβαση αναρχικών σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Παρέμβαση σε κατάστημα που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη έκαναν αναρχικοί, με αφορμή τον τρόπο διαφήμισης προϊόντος.

Σε κείμενό της η αναρχική ομάδα που υπογράφει ως “Αναρχικές” εξηγεί πως η παρέμβαση έγινε σε μαγαζί που εμπορεύεται ηλεκτρονικά τσιγάρα, που θεώρησε την καταλληλότερη διαφήμιση για το προϊόν του έναν ημίγυμνο Άη Βασίλη, ο οποίος στην αγκαλιά του κρατάει μια γυναίκα και αποφασίζοντας να κάνει λογοπαίγνιο με τις λέξεις vape (=ηλεκτρονικό τσιγάρο) και rape(-βιασμός), η κοπέλα φαίνεται να λέει στον ‘Αη Βασίλη, “vape me Santa, vape me”.

Στο κείμενο προστίθεται: “Μόλις πριν ένα μήνα δολοφονήθηκε η 20χρονη φοιτήτρια Ελένη Τ. στη Ρόδο επειδή αντιστάθηκε στον βιασμό της. Μόλις πριν λίγο καιρό αυτοκτόνησε η 17χρονη Ιρλανδή, όταν ο βιαστής της αθωώθηκε επειδή το στρινγκ της θεωρήθηκε αποδεικτικό συναίνεσης. Μόλις πριν τρεις μήνες κανιβαλίστηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τα ΜΜΕ τα οποία επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τη δολοφονία του στην κοινωνική συνείδηση, προβάλλοντας τον ως γκέι, οροθετικό ληστή επικίνδυνο για τους γύρω του. Η πατριαρχία δολοφονεί! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω της φύσης μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποδίδονται ελαφρυντικά και δικαιολογίες για τέτοιου είδους περιστατικά. Το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν, πραγματοποιήσαμε αισθητική παρέμβαση στο συγκεκριμένο κατάστημα ,σβήσαμε το έκτρωμα που είχε επιλέξει για να διαφημίσει τα προϊόντα του και με συγκεκριμένη συνθηματολογία υπενθυμίσαμε ότι τέτοιου είδους επικίνδυνοι καραγκιόζηδες θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Είμαστε εδώ και είμαστε πολλές. Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More