Παρέμβαση της εισαγγελέως του Α.Π. για ρατσιστική φραστική επίθεση στον Θ. Αντετοκούνμπο

Παρέμβαση για τη ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο καλαθοσφαιριστής, Θανάσης Αντετοκούνμπο, μετά το ντέρμπι της Euroleague, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Της ενέργειας της κ. Δημητρίου προηγήθηκε σχετική αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ, από την γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Μήνυμα κατά του ρατσισμού και παράλληλα στήριξης προς τον καλοαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και την οικογένειά του είχε στείλει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μία φωτογραφία στην οποία φορά φανέλα της εθνικής μπάσκετ με το όνομα «Αντετοκούνμπο».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More