Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι και σοκολάτα

Η τέλεια γλυκιά απόλαυση… Μια υπέροχη σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και σοκολάτα. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα το οποία απλά πρέπει να το δοκιμάσετε!!!

πρόταση του Fanis Kassoulas

Υλικά συνταγής
Για τη πίτα:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα
2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι:
3 ½ φλ. τσαγιού νερό
2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου.
Για τη πίτα: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας και τέλος το γιαούρτι.
Στρώνετε στο ταψί τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα “πλισέ”. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα υλικά για το σιρόπι για 5-7 λ περίπου. Περιχύνετε με το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό) το κρύο γλυκό, το αφήνετε να απορροφηθεί τελείως το σιρόπι και στη συνέχεια κόβετε τη πατσαβουρόπιτα και την απολαμβάνετε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο