Πενήντα πέντε φιάλες αίματος στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Καυτανζόγλειο

Πενήντα πέντε μονάδες αίματος συλλέχθηκαν κατά το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο στη Θεσσαλονίκη.

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η έλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις σε μονάδες αίματος.

Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτόν τον αγώνα ζωής και συνδιοργάνωσε με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης – ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών- σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, διήμερη εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Απριλίου 2020, όπου γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” πραγματοποίησαν τις αιμοληψίες.

«Ευχαριστούμε όλους και όλες που προσέτρεξαν στο κάλεσμα μας και συνέβαλαν στη δράση. Μεταξύ αυτών την Ολυμπιονίκη και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο, τους Ολυμπιονίκες Ιωάννα Μπούζιου, Φωτεινή Βαβάτση και Κλεάνθη Μπάρκα, τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Λάζαρο Παπαδόπουλο, τους δύο παίκτες της ομάδας μπασκετ του ΠΑΟΚ, Ευάγγελο Μαργαρίτη και Απόλλωνα Τσόχλα, τα μέλη των εθελοντών του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, των δύο ομάδων διασωστών, “Έλληνες Διασώστες” και “Εθελοντές Ελλάδος” και του συνδέσμου προπονητών στίβου Βόρειας Ελλάδας.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή στάθηκαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Διεθνής Μαραθώνιος, ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο και η ΕΚΑΣΘ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο θα συνεχίσει τις δράσεις και θα βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας μέσα και από το καινοτόμο πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά” που έχει εκπονήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Παράλληλα, έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε στις εγκαταστάσεις μας τους αθλητές ενώ σχεδιάζουμε μαζί με τους υπεύθυνους την επόμενη ημέρα που θα επιτραπεί η είσοδος και στους Θεσσαλονικείς που επιλέγουν τους χώρους του σταδίου για να κάνουν την σωματική τους άσκηση” είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου», τόνισε η Καλυψώ Γούλα.

05

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More