Περίσσεψε τσουρέκι; Φτιάξε την πιο νόστιμη τάρτα αχλάδι

Φέτος αποφάσισες πως το πασχαλινό τσουρέκι θα ήταν σπιτικό. Από τα χεράκια σου είπες μόλις το έκοψες για να δοκιμάσει η πεθερά σου και αμέσως είπε πως είναι πολύ νόστιμο. Η πεθερά λέει πάντα την αλήθεια οπότε αποστολή εξετελέσθη. Έλα όμως που ο υπερβάλλων ζήλος είχε ως αποτέλεσμα να έχεις γεμίσει την κουζίνα με τσουρέκια. Μοίρασες και στη γειτονιά αλλά και πάλι. Υπάρχει λύση και μάλιστα νοστιμότατη. Θα φτιάξεις γλυκό με το τσουρέκι που έχει μείνει. Έτοιμη για τάρτα αχλάδι;

Υλικά

6 αχλάδια

10 μεγάλες φέτες τσουρέκι

λίγη μαργαρίνη

½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

-Αλείφεις το τσουρέκι με τη μαργαρίνη και τοποθετείς τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί.

-Πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα.

-Βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

-Κόβεις τα αχλάδια σε φέτες και τα βράζεις μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

-Τα αφήνεις να βράσουν περίπου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα παχύρευστο σιρόπι.

-Πάνω στη ζύμη από τσουρέκια βάζεις τα αχλάδια και ρίχνεις το σιρόπι που περίσσεψε.

-Ψήνεις για 10 λεπτά και έτοιμο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο